Египет отвори своя граничен пункт Рафах с Газа в събота,

...
Египет отвори своя граничен пункт Рафах с Газа в събота,
Коментари Харесай

Египет пуска линейки с ранени от Газа

Египет отвори своя граничен пункт Рафах с Газа в събота, с цел да разреши на 10 коли за спешна помощ да транспортират тежко ранени палестинци при до египетски лечебни заведения, оповестиха медицински чиновници, представени от международните организации.
Египет " по изключение отвори пункта Рафах, с цел да разреши на 10 египетски коли за спешна помощ в линията Газа за превозване на ранени палестинци за лекуване в Египет ", съобщи още медицински чиновник.
Официален представител на границата с Газа сподели, че отварянето на пункта е " извънредно ", защото нормално е затворен по време на публични празници, в това число Курбан Байрам, тази година от сряда до неделя в Египет. Египетската здравна система съобщи в петък, че празникът е спрян за някои египетски лекари и медицински сестри в подготовка за приемане на " тези, които идват от линията Газа ".
 Ивицата Газа може да остане напълно без ток след три дни Ивицата Газа може да остане напълно без ток след три дни
Ивицата Газа ще остане без гориво за генераторите си за ток до неделя (16 май), написа The Times of Israel, базирайки се на информация...
Граничният пункт Рафах нормално е отворен в работни дни. Медицински чиновници в Газа настояват, че израелските удари от понеделник дасега са умъртвили 139 души, в това число 39 деца. Около 950 души са ранени.
Ракети, изстреляни от палестински въоръжени групи, убиха девет души в Израел, в това число дете и боец. Въздушните удари са в отговор на дейностите на палестинското придвижване Хамас, изстрелващо ракети против Израел, откакто израелската полиция се нахвърли върху поклонниците палестинци в джамията Ал-Акса.
Великият имам на фамозната в Египет джамия и университет Ал-Азхар, шейх Ахмед ал-Тайеб, късно в петък започва акция в обществените медии в поддръжка на палестинския народ. " Спрете убийството ", сподели той. " Стига към този момент безмълвие и двойни стандарти, в случай че в действителност работим за мир ".
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР