Египет опроверга медийните публикации, че е предупредил Израел за атаката

...
Египет опроверга медийните публикации, че е предупредил Израел за атаката
Коментари Харесай

Египет: Не сме предупреждавали Израел за атаките на Хамас

Египет опроверга медийните изявления, че е предизвестил Израел за офанзивата на " Хамас ", заяви в. " Ал Ахрам ".

" Египетската позиция е известна и тя за придържане към правилата на палестинската идея, " показва неназован почитан източник.

След началото на ескалацията редица израелски медии, в това число " Таймс ъф Израел ", оповестиха, че египетското разузнаване е изпратило информация за подготовката на нападението непосредствено до премиера Бенямин Нетаняху. Израелското държавно управление също отхвърли тези изказвания.

Непосредствено след разгарянето на въоръжения спор египетските управляващи са почнали връзка с двете страни за деескалация, показва още източникът, представен от Българска телеграфна агенция. 

" Националната сигурност на Египет е най-високият ми приоритет и той не може да бъде злепоставен при никакви условия, " съобщи президентът Абдел Фатах ас Сиси.

Той изрази вяра за разрешаване на палестинския въпрос посредством договаряния, които да доведат до обективен мир и основаване на палестинска страна. " Египет обаче няма да разреши палестинската идея да бъде изгубена за сметка на други страни, " добави ас Сиси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР