Египет очаква до края на годината печалбата й от туризъм

...
Египет очаква до края на годината печалбата й от туризъм
Коментари Харесай

Египет очаква до края на годината печалбата й от туризъм да достигне 14 милиарда долара

Египет чака до края на годината облагата й от туризъм да доближи 14 милиарда $. Сумата е с 15% повече в съпоставяне с 2022 година, съобщи египетският заместник-министър на туризма и по въпросите на паметниците на културата Гада Шалаби пред телевизия " Ал Арабия ".

Около 13 милиона туристи са посетили страната на фараоните от началото на януари до края на септември. На този декор поставената цел от общо 15 милиона задгранични гости през 2023 година наподобява ще бъде реализирана, което би означавало 32 % нарастване спрямо миналата година

След началото на спора сред " Хамас " и Израел ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предизвести, че несигурността може да повлияе негативно на туризма в Египет, Ливан и Йордания. Египетският министър председател Мостафа Мадбули също изрази опасения за евентуалните последствия за основния за страната отрасъл.

В началото на ноември ръководителят на Комисията по туризма в Камарата на представителите в Египетския парламент Нура Али разгласи, че близо 25 % от туристическите резервации в Египет са анулирани поради войната. Според представители на сектора обаче последствията от тези анулира са смекчени от свръх резервациите за октомври и ноември отпреди началото на есклацията.

Целите на управляващите в Кайро остават амбициозни, отбелязва бизнес изданието " Ентърпрайс нюз ". Египет възнамерява да притегли 18 милиона туристи през 2024 година, което би било растеж с 20 % на годишна база. Постъпленията от туризъм пък се чака да скочат с 25 %. 

На авиошоуто в Дубай по-рано този месец египетският народен транспортьор " Иджипт еър " (Egypt Air) поръча 18 нови самолета " Боинг " (Boеing) на лизинг и подписа контракт с " Еърбъс " (Airbus) за други нови 10 летателни машини, предаде БТА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР