Египет обяви затягане на карантината срещу коронавируса по време на

...
Египет обяви затягане на карантината срещу коронавируса по време на
Коментари Харесай

Египет затяга отново мерките срещу коронавируса заради Рамазан Байрама

Египет разгласи стягане на карантината против ковид по време на идния празник Рамазан Байрам - края на постите през свещения месец, съобщи Ройтерс.

Вечерният час, след който е неразрешено излизането на открито, се изтегля с 4 часа напред и към този момент ще стартира в 17 вместо в 21 часа, а градският превоз се стопира за шест дни, начиная от 24 май. Целта е да се предотврати разпространението на болестта, заяви министър председателят Мостафа Мадбули.

През целия интервал на празничните дни ще бъдат затворени магазините, заведенията за хранене, парковете и плажовете. Остават в действие и рестриктивните мерки за придвижване на жителите, които ще продължат и две седмици след края на празника.

След Рамазан Байрама вечерният час ще бъде от 8 вечерта до 6 ч сутринта. Всеки, който влиза в затворено пространство с други хора или се качва на публичен превоз, ще би трябвало да поставя маска.

Египет е записал до момента 11 719 инфектирани от ковид и 612 смъртни случая. Име известно нараствате на всекидневните нови случаи, откакто държавното управление леко смекчи вечерния час и някои други ограничения. Новозаразените в събота бяха 491.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР