Египет и Саудитска Арабия подписаха 14 споразумения на стойност 7,7

...
Египет и Саудитска Арабия подписаха 14 споразумения на стойност 7,7
Коментари Харесай

Египет и Саудитска Арабия подписаха 14 сделки на стойност 7,7 милиарда долара

Египет и Саудитска Арабия подписаха 14 съглашения на стойност 7,7 милиарда $ по време на посещаване в Кайро от владетеля на Саудитска Арабия престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, оповестява организация Ройтерс.

Саудитска Арабия даде милиарди долари финансова поддръжка, откогато президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси пристигна на власт, а новият кръг от вложения идва, когато Кайро се бори с икономическите последствия от войната в Украйна.

Дори преди войната в Украйна да увеличи цените на суровините, да удари приходите от туризъм и да накара вложителите да изоставен нововъзникващите пазари, имаше опасения по отношение на настоящата сметка и бюджетния недостиг на Египет, споделят банкерите.

Сделките, подписани във вторник, включват съглашение за 1,5 милиарда $ сред Acwapower на Саудитска Арабия и Egyptian Electricity Holding Company за създаване на вятърна електроцентрала, се споделя в изказване на египетския кабинет.

Бяха подписани още съглашения за възобновима сила, както и покупко-продажби с петролни артикули и храни.

Други покупко-продажби включват създаването на многофункционалния терминал в египетското пристанище Дамиета и основаването на " фармацевтичен град " на стойност 150 милиона $ от египетската Pharco Pharmaceuticals в Саудитска Арабия, сподели ръководителят на компанията пред Alsharq TV.

През март Саудитска Арабия подава 5 милиарда $ в централната банка на Египет и египетското държавно управление съобщи, че съдействието със саудитския върховен фонд ще докара до вложения от 10 милиарда $.

Базираната в Саудитска Арабия ITFC даде на Египет 3 милиарда $ ново финансиране за импорт на първични материали, сподели нейният изпълнителен шеф пред Ройтерс предходната седмица.

Принцът дойде в Египет в понеделник вечерта, отбелязвайки началото на първото му турне отвън региона на Персийския залив от повече от три години, а също по този начин ще посети Йордания и Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР