Египет, Франция, Германия и Йордания предупредиха Израел срещу анексирането на

...
Египет, Франция, Германия и Йордания предупредиха Израел срещу анексирането на
Коментари Харесай

Египет, Франция, Германия и Йордания предупреждават Израел за анексията

Египет, Франция, Германия и Йордания предизвестиха Израел против анексирането на части от палестинските територии , заявявайки, че това може да има последици за двустранните връзки, оповестява " Ройтерс ".

В изказване, публикувано от немското външно министерство, страните, в това число двамата водещи сътрудници на Израел в Близкия изток, обявиха, че техните външни министри са разискали по какъв начин да стартират договарянията сред Израел и Палестинската администрация .

Те, дружно с множеството други европейски страни, се опълчват на израелските проекти , които плануват анексиране на части от окупирания Западен бряг като част от мирна договорка, която се предизвиква от администрацията на Съединени американски щати на президента Доналд Тръмп.
 Германия прикани Израел да не анексира Западния бряг
Германия прикани Израел да не анексира Западния бряг

Поредната страна, която се разгласи против проектите

Палестинската власт, която желае Западния бряг за бъдеща палестинска страна, се опълчва на този ход. Съединените щати към момента не са одобрили проектите за анексиране.

" Съгласяваме се, че всяко анексиране на окупирани през 1967 година палестински територии би било нарушаване на интернационалното право и ще заплаши основите на мирния развой ", обявиха европейските и близкоизточните министри на външните работи след тяхната видеоконференция.

" Не бихме признали промени в границите от 1967 година, които не са контрактувани и от двете страни в спора ", прибавиха те. " Това може да има последици и за връзките с Израел . "

Израел няма неотложен отговор. Но в настрана изказване кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху съобщи, че в понеделник той е споделил на английския си сътрудник Борис Джонсън, че е зает с " реалистичния " кротичък проект на Тръмп .

" Израел е подготвен да организира договаряния въз основа на мирния проект на президента Тръмп, който е както креативен, по този начин и реален и няма да се върне към провалените формули от предишното ", се споделя в изказването.
 Съперниците Фатах и Хамас се сплотяват против анексирането на Западния бряг
Съперниците Фатах и Хамас се сплотяват против анексирането на Западния бряг

Много рядко двете организации си сътрудничат против Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР