Египет е страна на чудесата, в която можете да намерите

...
Египет е страна на чудесата, в която можете да намерите
Коментари Харесай

Най-добре пазената тайна на Египет от туристите

Египет е страна на чудесата, в която можете да намерите същинска океанска сцена в пустинята. Малко хора знаят тази загадка на очарователната африканска страна, написа pochivka.blitz.bg.

„ Когато виждам тази пустиня, виждам океана “, споделя палеонтолог от Университета на Мичиган, който е работил на разкопки в Египет и се е влюбил в пустинята.

Само на няколко часа път с кола от Кайро се намира долината на китовете в безкрайната пустиня край Нил.

Пустинната котловина и археологическият обект със стотици вкаменелости на китове са неповторими в света - на никое място другаде няма такива находки в такова количество и централизация.
 Най-добре защитаваната загадка на Египет от туристите (ВИДЕО+СНИМКИ)

За това какъв брой добре е непокътнато всичко, свидетелства фактът, че там могат да се намерят останки от храна, както и крокодили, морски кучета, костенурки и така нататък Най-големият открит скелет е бил дълъг внушителните 21 метра.

Първите вкаменелости са открити при започване на 20-ти век, само че са били нужни 80 години, с цел да провокират по-голям интерес. Изследването се е забавило и от неналичието на софтуерно съоръжение. През 90-те години най-сетне били открити стотици вкаменелости и се считало, че са открити още доста.



За страдание, до момента в който регионът към момента не бил предпазен, някои към този момент се били възползвали от опцията да откраднат част от „ сувенирите “.

Цялата котловина е ситуирана в подножието на планината, която локалните назовават ​​Планината на пъкъла, заради специфичните светлинни резултати, които се появяват, когато слънцето залезе зад планината. Днес това място не е известна туристическа атракция. Трудно е да се доближи и доста хора в никакъв случай не са чували за него.

Очевидно египтяните са щастливи и признателни за обстоятелството, че тази дестинация не е залята от туристи, какъвто е казусът с пирамидите.
 Най-добре защитаваната загадка на Египет от туристите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР