Египет е получил през текущата финансова година най-големите приходи от

...
Египет е получил през текущата финансова година най-големите приходи от
Коментари Харесай

Египет с рекордни приходи от Суецкия канал

Египет е получил през настоящата финансова година най-големите доходи от употребата на Суецкия канал за цялата история на оборудването. Това се показва в оповестен през вчерашния ден отчет на администрацията на Суецкия канал, представен от ТАСС.

Приходите от потреблението на водния път са достигнали 5,585 милиарда $ през финансовата 2017-2018 година, която завършва през юни, съгласно документа.

В отчета се отбелязва, че по отношение на предходния регистриран интервал приходите на канала, разделящ Африка и Азия, са се повишили с 11,5%.

Само през миналия май Суецкият канал е донесъл на египетската хазна 503 млн. $ по отношение на 479 млн. $ през април, заяви ръководителят на службата военачалник Мохаб Мамиш.

Суецкият канал е открит за мореплаване през ноември 1869 година. Пускането му в употреба разрешава морският път сред Азия и Европа да бъде скъсен с най-малко 8000 км за комерсиалните и военни кораби, принудени преди този момент да заобикалят целия африкански континент.

В момента дължината на канала е към 160 км, а дълбочината му - над 20 метра, което разрешава през него да минават и най-големите кораби в света, в това число най-големите петролни танкери.

През 2015 година бе намерено ново 72-километрово отклонение на канала, което има за цел да удвои потенциала му от 49 до 97 кораба на ден, които към този момент могат да минават по едно и също време в двете направления. Египетските управляващи се надяват, че с стартирането на разклонението приходите от комплекса до 2023 година най-малкото ще се утроят и ще превишат 15 милиарда $ годишно.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР