Египет е подпомогнал евакуацията на над 27 000 чуждестранни граждани

...
Египет е подпомогнал евакуацията на над 27 000 чуждестранни граждани
Коментари Харесай

Египет е евакуирал над 27 000 семейства от ивицата Газа

Египет е подкрепил евакуацията на над 27 000 задгранични жители и фамилиите им от линията Газа. Бягството им е станало през граничния пункт " Рафах ", а числата са от началото на спора сред " Хамас " и Израел на 7 октомври. Това съобщи египетският помощник-министър на външните работи по консулските въпроси Исмаил Хайрат, представен от в. " Ал Ахрам ".

" Евакуацията е осъществена в съгласуваност с повече от осемдесет посолства и интернационалните организации, основани в Египет ", означи дипломатът на среща с френска делегация, водена от шефа на спешния център на министерството на външните работи на Франция Филип Лалио. " Египетските управляващи са обезпечили доставката на към 130 000 тона филантропична помощ, в това число гориво, храна, медицински произведения, медикаменти, палатки, в поставения под обсада анклав ", добави Хайрат. 

Той приветства съдействието сред двете страни в оказването на филантропична помощ за Газа, предава Българска телеграфна агенция.

В края на ноември Франция изпрати хеликоптероносача си " Диксмюд " (Dixmude) в средиземноморския египетски град Ел Ариш на към 50 километра от " Рафах ". В полевата болница на борда на военния транспортен съд са лекувани десетки палестинци и са осъществени 230 хирургически интервенции.  

Сред евакуираните от линията са 49 български жители и членове на фамилиите им. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР