Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас

...
Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас
Коментари Харесай

Данни в реално време може да ограничат коронавируса, смята Румен Радев

Ефективното преодоляване и ограничение на разпространяването на ковид у нас зависи освен от регистрирането на заболеваемостта, а на първо място от всеобхватна и навременна информация в действително време. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с разработчици на система, проследяваща в действително време разпространяването на вируса, открити зони на карантина, налични болнични заведения, нуждаещи се от лекуване и поддръжка жители.

Създателите на продукта са подготвени да го дарят на страната.

По думите на държавни я глава представителите на най-бързо прогресиращия бранш у нас – осведомителните и информационните технологии, са реагирали на рецесията не с суматоха, а с оферти и хрумвания за нейното по-бързо преодоляване и превъзмогване.

Колкото по-често се приказва, че в актуалната обстановка сме били във война, толкоз по-често би трябвало да се и припомня, че изходът от всяка война зависи от навременната, всеобхватна и достоверна информация и ефикасното ръководство, счита президентът

Радев напомни думите на генералния шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, че " не можеш да се бориш с огън със завързани очи “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР