Ефективността на средствата от предприсъединителните фондове за страните от Западните

...
Ефективността на средствата от предприсъединителните фондове за страните от Западните
Коментари Харесай

Ефективността от предприсъединителните фондове за Западните Балкани обсъдиха премиерът Борисов и председателят на Европейската сметна палата


Ефективността на средствата от предприсъединителните фондове за страните от Западните Балкани в подтекста на тяхното приобщаване разискаха министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейската счете палата Клаус-Хайнер Лене на среща в Министерския съвет.

Европейската вероятност на западнобалканските страни е от основно значение за стабилността и сигурността в района. Затова е значимо да се влага сериозен финансов запас, който да подкрепи политики като одобряване на върховенството на закона, административната промяна, околната среда, инфраструктурата в тези страни, съобщи министър председателят Борисов, представен от държавната осведомителна работа. Той акцентира, че за евроатлантическия път на страните от Западните Балкани е нужна европейска поддръжка, с цел да се ускори районното съдействие във всички сфери.

Близо 17 милиарда лева са отпуснати за интервала 2007-2020 година като предприсъединителна помощ за страните от Западните Балкани. Европейската счете палата регистрира, че като цяло тези средства се изразходват дейно, макар някои дефекти на националните органи, и са подкрепили стартиралите в тези страни промени. Клаус-Хайнер Лене предложи по-нататъшна поддръжка на районното съдействие и потреблението на политическия разговор за реализиране на резултати, изключително в региона на върховенството на закона и обществената администрация.

Председателят на ЕСП поздрави премиера Борисов за дейната му роля за процеса на интеграция на страните от Западните Балкани и изрази очакване за позитивни резултати след срещата на върха тази седмица в София.

Клаус-Хайнер Лене и българският представител в ЕСП Илиана Иванова са в София за присъединяване в конференция, проведена в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР