Ефективно да се справите с настинки и грип може и

...
Ефективно да се справите с настинки и грип може и
Коментари Харесай

Вижте най-ефикасните бабини рецепти срещу простуда

Ефективно да се справите с настинки и грип може и благодарение на националната медицина. Това са 6 тествани в дългогодишната процедура най-действени "рецепти от баба ", които които ще ви оказват помощ единствено за няколко дни да се надвиете простудата.

1. MAЛИНОВ ЧАЙ
Вземете 100 г пресни (или замразени) малини, 2 лъжици конфитюр и 2 лъжици сладко от малини и 2 с.л. сухи малинови листа. Залейте всичко това с огромна чаша вряла вода и оставете да поседи за 20-30 минути. Малина има противовъзпалително и диафоретично (потогонно) деяние, което спомага за бързото справяне със признаците на простуда. Освен това малините съдържат доста танини, които отстраняват локалните възпалителни процеси, тъй че може да да си вършиме и гаргара на гърлото с малиновия чай.

2. ЛУК И ЧЕСЪН
Може би най-популярните национални средства за лекуване на настинки са лук и чесън. По време на простуд, яжте повече лук и чесън. Или в случай че не можете да ядете тези зеленчуци, просто ги накълцайте и ги поставете до леглото. Фитонцидите, които отделят лукът и чесънът, убиват патогенни вируси и бактерии.

3. МЛЯКО С МЕД
За един литър мляко би трябвало да вземете 5-6 супени лъжици мед, няколко зърна бахар и дафинов лист. Можете също по този начин да добавите малко канела и индийско орехче. Получената примес би трябвало да се вари и да се запарва в продължение на към 10 минути, след което можете да я пиете. Млякото съдържа доста триптофан, който е нужен за синтеза на мощен седатив - серотонин. Освен това, млякото съдържа доста потребни ензими, които оказват помощ на имунната система да се оправи с вирусите.

4. ГАРГАРА С ЛАЙКА
Лайка се употребява в медицината от незапомнени времена. Това е необикновено цвете-билка, с подчертани противовъзпалителни и успокояващи свойства. Лайката е също по този начин натурален антисептик, който може да се употребява за измиване на носа и изплакване на възпалено гърло.

5. ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ
Една от най-простите и в това време ефикасни предписания за настинки е плодова напитка от алена боровинка с мед или просто запарка от боровинки. Червената боровинка има мощен противовъзпалителен, диафоретичен и антипиретичен резултат. Не всеки може да приема елементарно боровинките заради киселия им усет, по тази причина се предлага да прибавянето на мед към отварата или сока от червени боровинки.

6. МЛЯН ИЛИ ПРЕСЕН ДЖИНДЖИФИЛ
Мленият или пресният джинджифил ще ви помогне да се справите с настинката. Нарежете пресения джинджифил на няколко части и прибавете към зелен чай или горещо мляко. Веществата, съдържащи се в джинджифила, убиват патогените. Ето за какво в Япония суровата риба се яде с джинджифил.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР