Ефективни стачни действия, които може да доведат до спиране на

...
Ефективни стачни действия, които може да доведат до спиране на
Коментари Харесай

Служители на Български пощи готвят ефективни стачни действия

Ефективни протестни дейности, които може да доведат до прекъсване на работата на пощите, готвят чиновници на " Български пощи " готвят ефикасни протестни дейности, които може да доведат до прекъсване на работата на пощите.

Синдикатите упорстват за 25% нарастване на заплатите и 40 лева ваучери за храна.

" Заплатите са извънредно ниски. Много са покрай границите на минималната заплата и към този момент, може би, са на лимита на опциите и хората не устоят. В пощенските станции в огромните градове липсват хора, работят в понижен състав. Просто ситуацията е нетърпимо.

Ако не се стигне до съглашение с управлението на " Български пощи ", първата стъпка ще е едночасова предупредителна стачка, на по-късен стадий би трябвало да се събере подписка от работещите в известията - трябват подписите на над 50% от работещите, с цел да може стачката да е законна и по-късно стартира ефикасна стачка.

Поискахме среща със служебния министър още октомври месец предходната година, до ден сегашен нямаме противоположна връзка. Това за мен значи неангажираност на страната към проблемите на " Български пощи ", съобщи в " Денят стартира " Пламен Дончев, ръководител на Федерацията " Съобщения ", КТ " Подкрепа ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР