Ефективни протестни действия започнаха от днес специалистите по здравни грижи

...
Ефективни протестни действия започнаха от днес специалистите по здравни грижи
Коментари Харесай

Сестри и лаборанти във Видин спряха работа за един час

Ефективни протестни дейности започнаха от през днешния ден експертите по здравни грижи във видинската болница. Медицински сестри, лаборанти и рехабилитатори стопираха работа за един час тази заран. По този метод те показват митинга си зааради неизпълнените претенции за съответно заплащане и възстановяване изискванията на труд, напомня БНР.
Медицинските експерти оповестиха, че ще стопират работа за час всеки ден. За да поддържа митинга, във Видин през днешния ден ще дойде обмудсманът Мая Манолова.
Според ръководителя на сдружението на експертите по здравни грижи в болничното заведение във Видин Диана Богомилова всички други способи за решение на проблемите им към този момент са изчерпани.
До момента нямаме разрешаване и деяние по нито едно от настояванията от нас. Не единствено, че нямаме краен резултат, ние нямаме изобщо работа по тези претенции. Непрекъснато уведомявахме, че по този метод не може повече да се работи, а идва отпускарски сезон, ние в действителност не можем да вършим графици, да работим, съобщи тя.
Протестиращите увериха, че пациентите няма да останат без грижи. Ще има дежурен човек постоянно.
Ако настояванията не бъдат изпълнени, ще стачкуват по два часа дневно, обявиха, че последната стъпка е подаването групово на оставки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР