Ефективни присъди за влаковата катастрофа в Хитрино. Машинистът Димитър Михнев

...
Ефективни присъди за влаковата катастрофа в Хитрино. Машинистът Димитър Михнев
Коментари Харесай

Адвокатът на пострадалите в Хитрино: Присъдата не ни удовлетворява

Ефективни присъди за влаковата злополука в Хитрино. Машинистът Димитър Михнев е наказан на 15 години затвор, а 10 години получи помощникът му Радослав Петков. Адвокатът на потърпевшите сподели, че произнесената присъда не ги удовлетворява.

Адв. Николай Димитров, представляващ околните на починалите и потърпевшите в Хитрино: Считаме, че на фона на нанесените вреди, тази присъда е занижена. Очакваме от втора инстанция да завиши наказването на всеки един от машинистите. Още в днешния ден ще бъде входирана и тъжба в тази тенденция.
Заведените 30 каузи за близо 6 милиона лв. от потърпевшите ще бъдат обновени едвам, откакто влезе в действие присъда по наказателното дело. Исковете са сложни и са заведени към структурите на холдинга " Булмаркет ", изясни той.

Клиентите му чакат от компанията да извърши отговорностите си, да им заплати за нанесените вреди и персонално от управлението на компанията да поднесат своите извинения.
Адв. Николай Димитров: Защото това, което се случи тук, е ужасно. И вместо тази компания да губи запас в безсмислени каузи, да си понесе отговорността.
Също по този начин чакаме от страната да се задейства, да не чака да изтече отминалостта. Да си заведе искове за това, което е нанесено като вреди на инфраструктурата. Аз не искам като поданик аз да заплащам за това, което компанията е направила тук. Поне 5 млн. лева са вредите, които страната е понесла.
3 години минаха, още 2 години е отминалостта.Неджет Мурад, гражданин на Хитрино: Присъдата е дребна. Не са удовлетворени хората, не сме удовлетворени и ние, които бяхме на терена освен на самото злополучие, а и 3 години по-късно. Материалните вреди са за милиони. Няма по какъв начин да се върнат потърпевшите, само че мисля, че присъдата би трябвало да бъде по-жестоко, с цел да не се случват такива неща в България.
Според него влаковете не престават да минават на висока скорост, без да се преценяват със страха на хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР