Ефектите от социо-политическите протести в Хонконг, които вече засегнаха много

...
Ефектите от социо-политическите протести в Хонконг, които вече засегнаха много
Коментари Харесай

Печалбите на борсата в Хонконг се сриват заради политическото напрежение

Ефектите от социо-политическите митинги в Хонконг, които към този момент засегнаха доста браншове на стопанската система, към този момент са почнали да се отразяват и върху борсата в града, съобщи Bloomberg. Така проблемите в града не престават да се задълбочават и, наподобява, надали икономическата обстановка в него ще се оправи скоро.

През третото тримесечие Хонконгската фондова борса, която е третата най-голяма в света, е отчела най-слабото показване на продажбите си за последните три години. Нетните доходи на тържището са се сринали с 10% на годишна основа до 282 млн. $, като за финален път подобен спад се наблюдаваше по време на световното закъснение през 2016 година
 След месеци митинги, Хонконг към този момент публично ще е в криза до края на седмицата
След месеци митинги, Хонконг към този момент публично ще е в криза до края на седмицата

Това ще е първият спад на брутния вътрешен артикул на страната от Голямата криза насам

Нещо повече, в края на предходната седмица стана ясно, че Хонког механически е в криза, откакто брутният вътрешен артикул на страната спадна с 3,2% през третото тримесечие, като по този метод продължи наклонността от предходното. Спадът въпреки всичко беше по-значителен от предстоящото от икономистите и затвърди упованията, че икономическата картина в града няма да се усъвършенства скоро.

При оповестяването на данните финансовият секретар на Хонконг Пол Чан посочи, че ще е доста мъчно страната да реализира стопански напредък даже и сред 0 и 1% за цялата 2019 година, което значи, че управляващите в града се готвят за повсеместен срив на растежа, който ще продължи и през идната година.
 Сингапур: огромният победител от проблемите на Хонконг
Сингапур: огромният победител от проблемите на Хонконг

23 % от американските фирмите с офис в Хонконг обмислят да реалокират бизнеса си от града

Така Хонконгската фондова борса се причислява към пазара на недвижими парцели, търговията и други браншове на стопанската система, от които идват извънредно отрицателни данни за нейното показване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР