Ефектите от глобалните климатични промени започнаха да оказват влияние върху

...
Ефектите от глобалните климатични промени започнаха да оказват влияние върху
Коментари Харесай

Заради климатичните промени Черно море става по-топло

Ефектите от световните климатични промени започнаха да оказват въздействие върху турската част на Черно море, заяви в. „ Сабах “, представен от БГНЕС.
За последните 40 години температурата на водата в Черно море през юни е приблизително 19 градуса по Целзий. Но тази година температурата на водата е достигнала до 26 градуса по Целзий, нарушавайки атмосферния баланс. Това деформиране е нараснало преваляванията в района, което докара до загуба на домовете от хиляди хора.
Директорът по метеорология в Трабзон Абдула Джейлан съобщи, че заради изобилните превалявания в района почвата е погълнала цялата вода, която може, и по-нататъшните превалявания могат да причинят свлачища.
Професор Осман Бекташ от Техническия университет Карадениз също се съгласи, че неочакваната смяна в температурата предизвиква значителни превалявания в Черноморския район.
" Според научните проучвания, направени през последните няколко години, източното Черноморие става по-топло от западното вследствие на световните промени в климата. Това докара до повече превалявания и наводнения, носещи вреди на живота и имуществото ", сподели Бекташ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР