Ефектите на чая върху храносмилателната система все още се изследват.

...
Ефектите на чая върху храносмилателната система все още се изследват.
Коментари Харесай

Кой е най-добрият чай след вечеря?

Ефектите на чая върху храносмилателната система към момента се изследват. Въпреки това на пазара има чайове, които се славят като средство за възстановяване на храносмилането. Кои чайове за подобаващи за пиянство след вечеря?

В някои култури чаят се сервира дружно с храна - да вземем за пример с бисквитки, кекс или други сладкиши. Това от една страна, може да даде ястието спомагателен акцент или баланс, само че от друга, се счита за вреден избор. Специалистите по хранене поучават да не одобряваме течности, до момента в който ядем, а да изчакаме към час.

Чаят след хранене може да е доста потребен за тялото, улеснявайки храносмилането и усъвършенства спането. Чаят от ангелика и чаят от копър могат да се употребяват за стимулиране на храносмилателните процеси. Ако желаете да опитате по-екзотични усети, можете да заложите и на чай пу-ър, прочут още и като пуер.

Според чаените сомелиери той е най-хубавият вид за след хранене. За него се твърди още, че е чай за намаляване. Има спорни сведения по тематиката, само че пък е реалност, че при някои хора напитката има слабително деяние, каквото има да вземем за пример майчин лист (сена).

Като чай за положително храносмилане е прочут още и черният чай. Той обаче съдържа повече кофеин. Има основна разлика сред резултата на кофеина в кафето или в чайовете. Кофеинът в кафето ще ви даде неотложен подтик, тъй че няма да чакате дълго за ободряващия резултат. Докато при чайовете действието на кофеина може да е по-меко изразено, само че да се следи по-късно след пиенето.

 Черен чай

Някои от най-популярните чайове съдържат кофеин. При едни той е в минимални количества, в други е повече. Ако желаете да пиете чай след вечеря, би трябвало да сте изцяло наясно с действието на дадената топла напитка.

Ако избягвате кофеиновите питиета, не избирайте черен чай. Като чай за по-добро храносмилане след вечеря можете да изберете улун, който съдържа по-малко кофеин. Запарката от ройбос също може да се употребява като вечерна напитка, тъй като не съдържа кофеин.

Нека не забравяме и чаят от джинджифил, който е доста потребен при настинка и грип, както и при гадене. Има противовъзпалително деяние и работи добре на храносмилането. Чаят от мента е друга скъпа напитка при тежест в стомаха, отичане, гадене и газове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР