Ефекти от войната в Украйна КомпанииБерьозка“ ще увеличи продуктите, които

...
Ефекти от войната в Украйна КомпанииБерьозка“ ще увеличи продуктите, които
Коментари Харесай

Байдън осигури още втечнен газ за Европа

Ефекти от войната в Украйна Компании„ Берьозка “ ще усили продуктите, които създава в БългарияПолитикаНинова желае да позволи всеобщо несъблюдение на контракти в България
Администрацията на Джо Байдън е разрешила спомагателен експорт на полутечен природен газ за Европа от две огромни уреди на брега на Мексиканския залив. С този ход Съединени американски щати ще се опита да помогне на Стария континент в енергийната наградата, изострена от нашествието на Русия в Украйна, предава Reuters.

Министерството на енергетиката (DOE) е издало утвърждения, позволяващи на главния снабдител Cheniere Energy да изнася почти по 2 милиарда куб. м дневно от свръхохладеното гориво от своите терминали Sabine Pass край Тексас и Луизиана. То е предопределено за страните, които нямат съглашения за свободна търговия със Съединени американски щати, в това число и за цяла Европа.

Досега от терминалите бе позволено да се изнася LNG само за страни със съглашения за свободна търговия, измежду които Канада, Мексико, Австралия и някои стани от Азия, Централна и Южна Америка.

Втечненият природен газ от Съединени американски щати остава значим съставен елемент за световната енергийна сигурност и Министерството на енергетиката остава ангажирано да откри способи да помогне на нашите съдружници и търговски сътрудници с енергийните доставки, от които се нуждаят “, показва DOE.

Преди нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари Съединените щати разговаряха със страни и компании експортьорки на полутечен природен газ за проекти за изключителни обстановки, с цел да продължат потока на горивото към Европа. Русия нормално обезпечава към 30 до 40% от европейския газ – друго за всяка страна.

Това упълномощаване ще разреши спомагателна оперативна еластичност за нас и нашите клиенти през това основно време и за десетилетия напред “, се споделя в позиция на Cheniere, изпратена по имейл.

Американските законодатели и комерсиалните групи в енергийната промишленост призоваваха администрацията на Байдън да усили износа на природен газ, както и на нефт за съдружниците поради енергийната рецесия, пред която е изправена Европа.

В момента Съединените щати са най-големият експортьор на полутечен природен газ в международен мащаб и се чака да изнасят спомагателни 20% над сегашните равнища до края на тази година.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР