Ефектът от промените в Закона за хазарта, внесени от НФСБ,

...
Ефектът от промените в Закона за хазарта, внесени от НФСБ,
Коментари Харесай

Васил Божков: Промените за хазарта целят успешен бизнес да се прехвърли на друг

Ефектът от измененията в Закона за хазарта, импортирани от НФСБ, ще е бизнесът да не се прави от един, а да бъде трансфериран сполучливият модел на различен. Това разяснява в изявление за " Свободна Европа " предприемачът Васил Божков, който управлява частните " Национална лотария " и " Лотария България ". Законопроектът планува тези сдружения да бъдат закрити, а бизнесът да се поеме от страната.

" Целта не е да се подкрепи спорта. Нито пък да се мисли за здравето на хората, тъй като
лотарията ще продължи да я има, единствено че ще бъде в ръцете на държавна конструкция - това значи, че не се цели понижаване на " вредите " от лотарията. Хората отново ще играят. Ефектът ще е бизнесът да не се прави от един, а да бъде трансфериран сполучливият модел на различен ", споделя Божков.

Помолен да разяснява причините на вносителите, съгласно които в страните от Европейски Съюз сходни лотарийни игри са благосъстоятелност на страната, Божков дава отговор, че на никое място обаче не са страни. " Някъде са частни, другаде са дадени на частни оператори под концесия. Може би желаят и тук да създадат по този начин. Защо като сме основали работещ бизнес, който носи положителни пари на страната, би трябвало да се изземва? Обикновено страните национализират, с цел да спасят бизнес, а не с цел да го дадат на различен. Кое го постанова? Каква е задачата – да го вземем от този, който го е направил сполучлив? Да го дадем на различен, може би? " продължава той.

В отговор на въпрос кой е другият, дава отговор: " Някой различен, само че не съм аз " и продължава: " Градиш един бизнес, те в нарушаване на конституцията го стопират. Прилагат закон със задна дата. Но сигурно има различен, не знам кой е – в този момент мислим и проучваме, проверяваме ".

На няколко пъти повтаря, че " причините им са несъществени - пари за спорта има и в този момент, да дадат налозите, които ние плащаме за спорт, тотото отново ще продава ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР