Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до

...
Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до
Коментари Харесай

След Апартаментгейт: БСП с лек превес пред ГЕРБ за евровота

Ефектът на свадите и разкритията от последните седмици води до разколебаване на електората на ГЕРБ. Това на процедура изравнява позициите на Българска социалистическа партия и ГЕРБ и дава даже моментна по-изгодна позиция за левицата, демонстрират изследвания на " Галъп интърнешънъл " и на " Тренд ", чиито данни за настройките на гласоподавателите през април са сходни.

" Галъп ": Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е 1.1% в интерес на социалистите

Според " Галъп интърнешънъл " Българска социалистическа партия има поддръжка от 32.1%, а ГЕРБ - 31 на 100. Проучването им е представително, извършено е сред 5 и 11 април е измежду 1015 пълнолетни българи в цялата страна. Максималното допустимо отклоняване е ±3.5% при 50%-ови дялове, прецизира организацията.

Социолозите обаче акцентират, че това е моментна фотография на електорналните настройки. Засега социалистите имат лека преднина, само че формалната предизборна акция не е почнала. Освен това проучването не регистрира резултата от абсурда в Българска социалистическа партия с окончателното нареждане на евролистата и бламирането на водача Корнелия Нинова, случило се на 14 април.

Движение за права и свободи остава константа с 11.1%, а в патриотичното пространство изпъква Вътрешна македонска революционна организация, които са покрай бариерата от 5.88%. От интервюираните 5% споделят, че ще гласоподават за партията на Каракачанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР