Ефектът на глобалното затопляне отдавна е една от най-дискутираните теми

...
Ефектът на глобалното затопляне отдавна е една от най-дискутираните теми
Коментари Харесай

Ново изобретение може да елиминира климатиците и парниковия ефект

Ефектът на световното стопляне от дълго време е една от най-дискутираните тематики в международен мащаб. Но принос в намирането на стабилно решение дава физикът Асват Раман и екипът му, които работят в Станфорд, с ново откритие, в основата на което стои остаряло като човешката цивилизация познание, написа уеб сайтът WhoWhatWhy.
Раман и сътрудниците му са съумели да разработят супертънък оптичен материал, който замества климатиците без никакъв нездравословен резултат. Материалът е 40 пъти по-тънък от човешки косъм и главното му достолепие е, че работи на правилото на радиационното изстудяване или така наречен изстудяване посредством топлота. Това изстудяване се базира на топлинните загуби от дълговълновото лъчение на едно тяло към друго тяло, с по-ниска температура. Ефектът на радиационното изстудяване е прочут още на шумерската цивилизация – шумерите са правели лед, като са изливали тъничък пласт вода в изкопан плитък басейн на здрачаване и са употребявали феномена, при който, на избрани дължини на вълновия набор част от топлината, под формата на инфрачервена светлина, може да бъде " изведена " отвън земната атмосфера и да отиде в Космоса, а това провокира изстудяване без разход на сила.
Точно този резултат се употребява от оптичния материал, само че с едно основно усъвършенстване – материалът разрешава изстудяване даже на дневна светлина, което до момента е било невероятно при слънчева светлина. Новият материал обаче действа хем като огледало, хем всмуква задоволително топлота, за се задейства обособяване в инфрачервения набор и по този начин материалът да остане студен. Идеята е този материал да се употребява като заместител на климатиците – при градежа на здания да вземем за пример.

Според публична статистика на американското министерство на енергетиката до 2100 година силата, която ще се употребява за изстудяване на Земята, ще е 50% от цялата сила, която е употребена на планетата за всички вероятни цели през 2017 година.
WhoWhatWhy е план на проверяващия публицист Ръс Бейкър. Той е дълготраен проверяващ публицист, работил за издания като Newsday и The New York Times, като е прочут с книгата си " Семейство от секрети ", отдадена на семейство Буш и хипотетичните връзки на Джордж Буш-старши със кавги като " Уотъргейт " и убийството на Джон Кенеди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР