Ефектът на бойкотирането в парламента от страна на БСП удря

...
Ефектът на бойкотирането в парламента от страна на БСП удря
Коментари Харесай

​Михаил Миков: Бойкотирането на НС удря върху парламентаризма и демокрацията

Ефектът на бойкотирането в Народното събрание от страна на Българска социалистическа партия удря и върху парламентаризма, и върху демокрацията - това разяснява в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " Михаил Миков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Според него, макар че напускането на Народното събрание е законно политическо средство, нормално се употребява когато външната конюнктура основава предпоставки за смяна на политическото статукво и тогава това се употребява като един спомагателен детайл за напън върху ръководещите.

Михаил Миков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия: Тогава, когато стартира вътрешно парламентраното напрежение, когато се пукат съдружните структури, обстановката в случай че съпоставяме е друга, че ние имахме болшинство от 120 души - на практика нямахме болшинство. Кабинетът " Орешарски " съумя забележително дълго време да издържи без болшинство, до момента в който през днешния ден има парламентарно болшинство. Нещо повече - има и групи, които въпреки и официално неучастващи в болшинството, вземат участие в работата на Народното събрание. Като цяло губи Народно събрание престижа на Народното събрание.
На въпрос, това ли е тактиката на Корнелия Нинова - да пришие ГЕРБ за Движение за права и свободи, да покаже, че те са взаимно свързани, Миков отговори:
 Михаил Миков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия: Възможно е подобен метод да експонира някаква по-широка структура, само че дали на следващия ден, вдругиден... в действителност евроизборите са след три месеца, предварителни избори са невъзможни, доколкото едномесечната рулетка един път най-късно на 26 март президентът ще би трябвало да насрочи евроизборите. И явно след евроизборите резултатите от тях ще се очертаят политическите вероятности за обособените партии. Сега всички би трябвало да хвърлят старания в евроизборите като промеждутъчен измерител на политическите сили. Възможно е това да е концепцията.  Нинова: Имаше див пазарлък за измененията в Изборния кодекс Нинова: Имаше див пазарлък за измененията в Изборния кодекс
Председателят на "БСП за България " Корнелия Нинова гостува в "Панорама " с коментар за решението на левицата да напусне Народното събрание и да не взе участие на н...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР