Едва три години след придобиването му, Embracer Group продава Gearbox

...
Едва три години след придобиването му, Embracer Group продава Gearbox
Коментари Харесай

Embracer продава Gearbox на Take-Two Interactive

Едва три години след придобиването му, Embracer Group продава Gearbox Entertainment. Изпадналата в дългово задължение шведска компанията закупи Gearbox през 2021 за сумата от $1.3 милиарда. Компанията, която ще придобие студиото е Take-Two Entertainment, а сумата е $460 милиона.

Очаква се договорката да бъде затворена до юни. След довеждане докрай на придобиването, Embracer се чака да запазят Gearbox San Francisco, както и издателските права над Remnant и Hyper Light Breaker, както и на няколко неанонсирани плана.

Шведският консорциум и един от най-големите гейм издатели в света придобиваше в последните години студио след студио. Но провалена договорка ги остави с голям дълг, който трябваше да връщат. Така стартира мъчителния развой по излекуване. А той включва освобождението на 1400 души през предходната година, продажбата и закриването на студиа. През февруари издателят продаде Saber Interactive за $247 милиона, закриха Square Enix Montreal и Volition (Saints Row). Настоящата продажба на Gearbox беше предстояща и разумна на фона на финансовите страдания на Embracer Group.

„ Днешният анонс маркира резултатите от финалния развой по структурно дивестиране. Това е значима крачка трансформирането на Embracer за бъдещето със значимо по-нисък дълг и усъвършенстван поток на свободни пари. Чрез трансакцията ние намаляваме бизнес риска и подобряваме доходността. По този метод ще се превърнем в една по-фокусирана и изрядна компания “, разяснява Ларс Вингефорс, шеф на Embracer Group.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР