Едва с осем играчи ще стартира подготовката си за новия

...
Едва с осем играчи ще стартира подготовката си за новия
Коментари Харесай

Шампионът Нефтохимик стартира подготовка с осем волейболисти

Едва с осем играчи ще започва подготовката си за новия сезон 2019/2020 първенецът в Суперлигата Нефтохимик 2010 (Бургас), заяви изпълнителният шеф Огнян Томов. Волейболистите ще бъдат събрани на 26 август, след което стартират и заниманията.

Причина за понижения състав на старта е, че една част от играчите на Нефтохимик са с националните тимове на България. Младият Денис Карягин е в Тунис, където с юношите до 19 години ще играе на международното състезание (21-30 август). Либерото Теодор Салпаров, разпределителят Добромир Димитров и Георги Петров пък ще бъдат с мъжкия народен тим на България в подготовката му за идното европейско състезание. Новото попълнение – централният блокировач Максим Дрозд, също е с националния отбор на страната си, като ще се причисли по-късно.

" Селекцията е приключена. Радваме се, че успяхме да притеглим Ники Николов, който е един извънредно класен състезател и ще даде равнище на тима. Смятам, че украинският национал Грозд също доста ще помогне на отбора ни. Започваме в понижен състав, само че това е заради хубави аргументи – състезателите ни са с националните тимове. Единственото по-лошо е, че ще упражняваме без главният си разпределител Добромир Димитров, което попречва ненапълно проектите за подготовката, само че това е ситуацията и ще би трябвало да се оправяме в придвижване със стиковането на тима ", разяснява Огнян Томов.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР