Eдва половината от заведенията ще се възползват от намаленото на

...
Eдва половината от заведенията ще се възползват от намаленото на
Коментари Харесай

Едва половината заведения ще се възползват от 9% ДДС

Eдва половината от заведенията ще се възползват от пониженото на 9% Данък добавена стойност за ресторантьорския отрасъл, което влиза в действие от на следващия ден, съобщи БНР.

От сектора считат, че антикризисната мярка не е изпълнена по този начин, както бе замислена, и не престават договарянията с властта.

Национална агенция за приходите разгласява инструкции за използването на диференцираните ставки на Данък добавена стойност

Собствениците на заведенията обаче считат, че мярката взема решение проблемите едвам наполовината от тях и не визира цялостния подбор, предлаган в менюто.

"А в същия миг ние предложихме увеличение на минималната работна заплата на 800 лв. в нашия отрасъл. Тя се подвига за всички, а не всички могат да я употребяват, което от антикризисна мярка отиваме към този момент към доста неясноти, които би трябвало да изгладим. Реално, спирайки доставките по домовете, оставяйки ги с високото Данък добавена стойност има заплаха тук бизнесът да спре да доставя храна у дома ", разяснява Ричард Алибегов от съсловната асоциация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР