Едва половината от световното население е обхванато от здравни грижи.

...
Едва половината от световното население е обхванато от здравни грижи.
Коментари Харесай

СЗО: Едва половината от световното население получава здравни грижи

Едва половината от международното население е обхванато от здравни грижи. Това е заключението в отчет на Световната здравна организация, представен от международните организации, оповестява БНР.

Според документа, който е направен дружно със Световната банка и Организацията за икономическо съдействие и развиване, годишно за опазване на здравето се харчат 7,5 трилиона $. Тази сума би трябвало да се удвои, безапелационни са специалистите.

Най-малко още един % от брутния си вътрешен артикул би трябвало да отделят държавните управления за първична здравна помощ, написа в отчета за Световната здравна организация. Изводите от него се показват в навечерието на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Експертите са безапелационни, че първичната здравна помощ, в това число и имунизациите, са основни за опазването на здравето на хората. Ето за какво обсегът ѝ би трябвало да се усили. За да бъдат обхванати страните с ниски и междинни приходи, годишно са нужни още 200 милиарда $, допълват от здравната организация.

Ако се резервира актуалното положение, над пет милиарда души няма да получават здравни грижи през 2030 година, предизвестяват специалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР