Едва оцеляваме! Аз съм на 27 г. и съм инвалид,

...
Едва оцеляваме! Аз съм на 27 г. и съм инвалид,
Коментари Харесай

Мъж и жена молят за помощ: Не обядваме, едва оцеляваме

" Едва оцеляваме! Аз съм на 27 година и съм неработоспособен, майка ми Станка също. И двамата не можем да работим и сме на обществени помощи с ТЕЛК решения. Тези за тази година още не са излезли, което ни обрича на мизерно битие. Не смогваме със сметките за тока, водата и другите належащи неща. Повечето дни не обядваме, тъй като нямаме опция. "

Това показа за " България Днес " Валентин. Той е напълно млад, само че към този момент знае какво е да се бориш с живота, да нямаш пари, да стоиш на мрачно и да си лягаш гладен.

Освен храна Валентин и Станка не могат да си разрешат да си купуват облекла и обувки. Леглото, в което спят, е пред раздробяване, не имат съвсем никакви движимости.

Когато е на 9 година, Валентин пада от велосипеда, който кара, и си удря неприятно главата. Получава черепно-мозъчна контузия, сърцето му стопира и момчето изпада в кома за един месец. Когато се разсънва, схваща, че е получил хемипареза - обездвижване на дясната ръка и на части от десния крайник. Оттогава е изцяло инвалид, също като майка си Станка Костадинова. Родителката е с диабет и нервно разстройство. Въпреки че и двамата са с ТЕЛК, решенията за тази година още не са излезли. Което обрича Валентин и майка му на апетит, неспособност да си платят битовите сметки и живот в цялостна бедност.

" Този месец взех последната си пенсия. Август и септември сигурно няма да получа пари от страната, защото очаквам още решението от ТЕЛК. Ходих от Златица до София и оттова ми споделиха, че още оправят заявките от януари. Общо взето, би трябвало да си очаквам. Заради това закъснение идващите няколко месеца няма да получа помощи, пенсия, няма да получа нищо. ", това сподели Валентин за вестника.

Как ще изкарат времето, преди да излезе решението на ТЕЛК, Валентин не знае. Казва, че несъмнено с болната му майка ще би трябвало да ядат единствено по един път дневно и да стоят на мрачно. Валентин и Станка си разрешават единствено самун и зеленчуци, както и някои варива. Не помнят по кое време за последно са яли месо. Единственото успокоение на двамата инвалиди е, че към този момент най-малко времето е топло и няма да мръзнат.

Опитите на " България Днес " да се свърже с представител на ТЕЛК-София останаха без резултат, защото телефонът им е изключен.

Нека бъдем хора най-малко за секунда и да се сложим в " обувките " на Вальо и майка му.

BG53 UBBS 8002 4036 7404 40 - това е сметката на семейство Костадинови. Вальо помоли да се спомене, че с изключение на средства има потребност и от обувки (43, 44, 45 номер), както и от легло и матрак, и за него и за майка му. Нека да създадем положително!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР