Едва обявена вчера, песента, с която България ще участва на

...
Едва обявена вчера, песента, с която България ще участва на
Коментари Харесай

Голям скандал с БГ песента за Евровизия

Едва оповестена през вчерашния ден, песента, с която България ще взе участие на "Евровизия " провокира огромни кавги. Както HotNews към този момент писа - групата Equinox ще ни показа на песенния конкурс тази година. Официалното лице на групировката е Жана Бергендорф, до момента в който в компанията й са не толкоз известни за родната сцена имена като Георги Симеонов и Владимир Михайлов. Това обаче не жегна родната публика толкоз, колкото обстоятелството, че в групата вземат участие двама цветнокожи американци - Джони Манюел и Трей Кембъл. Въпреки забавното звучене на песента "Bones " (Кости), мнозина са жегнати от обстоятелството, че чужденци ще вървят в Лисабон да ни съставляват.

Като цяло планът Equinox е с много въпросителни. Една от които е, за какво когато Жана Бергендорф е оповестена за водещ вокал в тази групировка, нейното присъединяване е безусловно сведено единствено до припева на парчето . Нима гласовите благоприятни условия на ексцентричната изпълнителка са за подценяване и не заслужават повече акцент в песента? С останалите гласове, нейният напряко бледнее на фона, само че пък визията й copy/paste Сия е акцент, който не остана неусетен от феновете на Eurovision.



Всъщност дали включването на Жана в този план не е чисто стратегическо решение - тя въпреки всичко е победител от "Х-Фактор " и има сполучлива кариера. За разлика от останалите членове, които са изкарани на напред във времето вокално. Това прокара съмнението в музикалните среди, че изгодата от Бергендорф е да служи повече като лице, в сравнение с като певицата в парчето. "Очевидно е, че тя е сложена като опрощение пред публиката. Ако плана беше без нея, щеше да възникне огромният въпрос: Защо тъкмо никомунепознати реализатори в България, ще вървят да ни показват на "Евровизия "? Това е цялата работа ", разясняват възмутени от подмолните игри.

Заговори се и за финансирането на плана. Клюката гласи, че един от участниците - Георги Симеонов е спонсорирал високобюджетният развой от основаването на песента до видеоклипът. Той бил подкрепят от мощен финансов тил на доближена до него фолк певица и заради тази причина има и потенциала да разпространява парчето по най-хубавия метод на международната сцена. Дали тези изказвания са достоверни - не се наемаме да удостоверяваме, само че е реалност, че слухът интензивно се разисква в музикантските среди у нас.

Като цяло мненията за триумфа на "Bones " в международен мащаб са на двата полюса. Мнозина считат, че след последните сполучливи две изяви на България на "Евровизия ", то този път може и да не се класираме в десятката. Други пък одобряват парчето като евентуален състезател във финалната вечер. Трети пък насочат подозрения по какъв начин би звучала песента онлайн в осъществяване на петимата музиканти.

"Това безусловно е Сия. Полуфинал 1 в действителност е доста по-силен, само че доста от песните се пробват да бъдат тъмни поп части и могат да изгубят от този факт. Да, може да загубим някои в действителност положителни записи след това! ", разяснява почитател на песенния конгрес. Друг го поддържа с думите: "Да, за жалост е по този начин, склонен съм. Така да вземем за пример България и Хърватия са с съвременно звучене, само че тъмно обръщение. Гърция и Армения пък избират да пеят на националните си езици. Да не приказваме за трите прочувствени балади от Литва, Ирландия и Исландия. Няма късмет всички да се класират. "

Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР