Едва на 7 годинки. На толкова си отиде преди дни

...
Едва на 7 годинки. На толкова си отиде преди дни
Коментари Харесай

Мъката е огромна! Семейството на Вачева търси справедливост за смъртта на малката Вивиан…

Едва на 7 годинки. На толкоз си отиде преди дни от света дребната звездичка Вивиан Вачева. Племенница на  красивата Мари Вачева  и дете на тенора Веселин Вачев. Трагедията е голяма и почерни цялото семейство. Още повече, тъй като се случи по неуместен и безразсъден метод.

Както знаем, Вивиан Вачева е била на отмора със фамилията си в турския курорт Aquasis De Luxe Resort & SPA. На 7 юни тя се пуска по водната пързалка в басейна на хотела, само че незабавно след нея се спуска и друго дете.

То рита в корема Вивиан, а по-късно момиченцето стартира да се превива от пъклен болки. Моментално викат кола за спешна помощ и е призната в локалната болница, където схващат, че детето е с раздран далак.

Вивиан Вачева би трябвало да бъде преместена в друга болница в град Айдън, само че по пътя се постанова да спрат в междинна клиника, тъй като сърчицето й стопира за миг.

Стабилизират я и не престават за Айдън като родителите й не са позволени в колата за спешна помощ. Десетина минути след идването в болничното заведение в Айдън оповестяват нечовешката вест на околните й – Вивиан си е отишла. Обяснието на медиците е, че детето е получило кръвоизлив от раздрания далак. Който бил и наедрял.
„ Тя в никакъв случай не е имала недоволства и здравословни проблеми. Накараха ни да подпишем някакви документи, за които споделиха, че са формалности. В този миг бяхме в подобен потрес, че не сме се замислили какво подписваме, а и не знаем турски език.
После разбрахме, че сме подписали документ, съгласно който нямаме никакви искания към хотела и към това, че някой съзнателно е блъснал щерка ни. На идващия ден си тръгнахме за България единствено с здравна експертиза, само че без смъртен акт.

Не проумяваме по какъв начин при гибел на малко дете и то при такива условия, следствените дейности завършват за няколко часа. Още повече, че на камерите към басейна ясно се вижда по какъв начин другото дете удря Вивиан в корема “, споделя почернената родителка.

Семейството на Вивиан Вачева се кълне, че няма да остави нещата по този начин и ще търси най-малко правдивост за дребното ангелче. Защото случилото се и всичко, което е последвало, е просто чудовищно.

„ Ние платихме най-високата цена за тази отмора. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане постоянно в първи клас. Никога няма да си играе с дребната си сестричка. Мъката ни е голяма. Обръщаме се с зов към българската страна да ни спомага.

Нека всички родители бъдат съпричастни с нашата покруса, тъй като на следващия ден това може да се случи с техните деца и близки. Трябва да се постави завършек на тази незаконна немарливост.

Пързалката по която се спускат стотици деца не беше обезопасена по никакъв метод. Нямаше хора, които да наблюдават за реда при качването и спускането. Това е проблем освен на турския комплекс, който почерни целия ни живот и затри детето ни. Такова е ситуацията и в България “, ридаят околните на Вивиан Вачева.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР