Едва на 38 години Явор Захариев, вокалистът на българската група

...
Едва на 38 години Явор Захариев, вокалистът на българската група
Коментари Харесай

В памет: Пет песни с гласа на Явор Захариев, които никога няма да забравим

Едва на 38 години Явор Захариев, вокалистът на българската група Gravity Co., загуби борбата със гибелта, откакто в сряда бе открит в дома си в безпомощното положение и лекарите се бориха за живота му в " Пирогов ".

Вестта за применато му в реанимация наложи отлагането на концерта на групата, плануван за 3 април. Това бе един от серията сполучливи и изцяло разпродадени концерти, които Gravity Co. проведоха през последната година след дългогодишно неявяване от музикалната сцена.

Дебютният албум на групата U излиза през 2002 година Последният, трети подред беше озаглавен Lost Satellite и е публикуван в дигитателн формат през 2012 година. Пет години преди този момент Явор Захариев напуща Gravity Co. поради инфектиране на панкреаса и възобновяване от зависимостта си към опиатите – миг от живота си, за който за разлика от повече персони в българския обществен живот, той приказва намерено.

Тогава в изявление за " Дневник " във връзка зависимостта си той споделя: " Осъзнавам всички неточности, които съм направил. Нормално е да бъркам, аз съм човек като всички останали, само че може би е било нещо, през което е трябвало да мина. Жалко, че е трябвало да стане по този метод, само че несъмнено израстваш по-късно. Осъзнаваш какъв брой нежни и разрушими сме всички, по какъв начин никой не е вечен, никой не има свръхсили. Хубаво е, че като се осъзнаеш и видиш всички неточности, които си правил, всичките хора, които си наранил, научаваш доста неща. Повече започваш да оценяваш живота и знаеш какъв брой елементарно се губи едно доверие и какъв брой мъчно се гради. Това, за което най-вече скърбя и което не знам по кое време ще си го простя, е че съм наранил доста хора, въпреки и несъзнатено. А тези хора доста ме обичат. "

Той нееднократно е приказвал за компликациите на тази своя битка и страха от наркотичната взаимозависимост.

Малко преди първите два оповестени за извънредни концерта на Gravity Co. през февруари 2018 година в прям диалог пред interview.to той споделя, че е бил три години в комуна в Хърватия, където е лекувал наркотичната си взаимозависимост: " В Хърватия бяха на място, на което трябваше безусловно да не помни за себе си, и в този момент, връщайки се, още веднъж се появи някакъв боязън и напрежение. Да внимавам с кого поддържам връзка, къде вървя... "

Припомня си и излизането на първата ария на Gravity Co. - Away - сред 1999 и 2000 година, когато всички към момента се чудят дали в действителност ще се осмелят да пеят напълно на британски.

От появяването на вестта за неговата гибел, стотици хора във Facebook не стопират да споделят освен Away, само че и десетки други свои обичани песни в памет на Явор Захариев.

" Дневник " събра на едно място пет от тях:

Away



Empty World



Mr. No One



Ain`t No Sunshine



Wings

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР