>Едва на 20 години той вече е първи солист със

...
>Едва на 20 години той вече е първи солист със
Коментари Харесай

Златният медалист от Международния балетен конкурс във Варна вече е премиер солист на Гранд опера в Париж

>
" Едва на 20 години той към този момент е първи солист със своята аеродинамичност на Обелиск, с издължени линии на танца, с старание и труд, с които реализира задачите си ", написа он-лайн изданието Presslib. " Нищо чудно, че той заслужи това звание, откакто към този момент беше спечелил златен орден на Международния балетен конкурс във Варна ", се акцентира в обявата.

Пол Марк изпревари извънредно надарените и добре готови свои съперници на Балетната Олимпиада с финес, жанр, френски сексапил и въздушни скокове. " Заложих на френската школа и това, в което тя е мощна ", сподели младият реализатор откакто със сълзи на очи и голямо неспокойствие научи, че е станал първи. Известната със своя усет варненска аудитория бе изумена от неговата разновидност по музика на Доницети и хореография на звездата на Гранд Опера и именит балетист Манюел Льогри.

В момента Пол Марк е солист в постановката " Дон Кихот " по хореография на Рудолф Нуреев, солира и в най-новата примиера на Гранд Опера " Онегин “ на Джон Кранко като Ленски. Парижката аудитория го приветства и в балети на Джордж Баланчин, както и в " Болеро “ на Морис Бежар и " Дафнис и Хлое “ на Бенджамин Милпие. Пол е единствено на крачка от най-високата купа в Гранд Опера - Etoil, която безспорно го чака.

Международният балетен конкурс Варна е учреден е през 1964 година и е Първият в света балетен конкурс. Организира се от фондация “Международен балетен конкурс Варна ", съорганизатор е Община Варна. Форумът се организира с поддръжката на Министерството на културата на Република България. Патрон на 28-то издание е госпожа Цвета Караянчева, ръководител на 44-то Народно заседание на Република България. Балетната Oлимпиада е под егидата на UNESCO. Генерален спонсор на състезанието е Societe Generalе Експресбанк.

Пълният правилник на 28-то издание можете да откриете на уеб страницата на състезанието: http://www.varna-ibc.org.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР