Едва на 19 години Симона Петрова-Mona вече е със забележителна

...
Едва на 19 години Симона Петрова-Mona вече е със забележителна
Коментари Харесай

Счупено сърце на Mona

Едва на 19 години Симона Петрова-Mona към този момент е със забележителна музикална кариера зад тила си. Певицата от години се занимава с национално пеене, като желае да модернизира българския фолклор, с цел да го разпространява измежду младежите. Всъщност българската фолклорна ария си проправя път към сърцето на Симона, когато тя е напълно дребна. И остава там вечно.

" В детската градина имахме тържества постоянно. Бях доста срамежлива и всякога, до момента в който си изпявах песничката, плачех. Въпреки това любовта към музиката ме караше от вътрешната страна да продължа. Прабаба ми пееше доста красиво и може би тя възпламени в мен тази искра. "

И по този начин детското ѝ въодушевление към музиката някак естествено я тласка към рационализиране на гения ѝ. Първоначално стартира да върви на уроци по национално пеене, а малко по-късно се впуска и в курсове по пиано. С годините взе участие в голям брой фолклори състезания и постоянно печели огромни награди.
 Снимка 631845

През 2020 година, когато е едвам на 15 години, става част от Хор " Ваня Монева " с диригент Ваня Монева. Превръща се и в най-младия реализатор в историята на хора, чиято музика може да се чуе както на огромни интернационалните подиуми, по този начин и в саундтрака на продукции като кино лентата " Соло: Историята на Междузвездни войни " и сериала " Тъмните му материи " на HBO.

Mona е лауреат на фондация " Димитър Бербатов " и два пъти годишен стипендиант към Министерството на културата. Дебютира в българската музикална сцена през 2021 година с песента " Галени ". През 2022 година получава златен бутон от Катето Евро в предаването " България търси гений " и се трансформира в един от най-обичаните и запаметяващите се участници в шоуто.

Не крие, че за тази една година от присъединяване ѝ в " България търси гений ", животът ѝ напълно се е трансформирал. Това, което остава сигурно в него обаче, е музиката. " Mona стана по-силна и още по-борбена. Върви самоуверено по своя път и не се опасява от това да демонстрира и разкрива себе си. "

Признава, че въпреки да споделя доста за персоналния си живот, счита че хората към момента не знаят какъв брой чувствителна е в действителност. Именно тази сензитивност ѝ оказва помощ да продължава да твори със същата пристрастеност като през цялото време. Вдъхновение пък черпи от персонални страсти и случки. Описва себе си като целеустремена, непрекъсната и положителна. " Аз съм изследовател на страсти и дейности ", признава Симона. Затова и когато нещо по-интересно се случи, тя незабавно запечатва момента с хубав текст.

Музиката на Mona пък съчетава в себе си доста съставни елементи, от които основен е любовта ѝ към фолклора. Затова и в своите песни постоянно се старае да има фолклорни детайли. Задължителното изискване е да бъдат авторски. " Стилът си е напълно Mona и тъкмо това ми харесва ", не крие певицата. Точно както не крие, че основава музиката си по този начин, както я усеща.
 Надежда Александрова - NICKA е секси и е тук, с цел да провокира всички с
NICKA е тук, с цел да провокира всички

Изпълнителката за уроците от " Гласът на България ", за основаването на музика и за новата си ария " На мен ли приказваш "

Що се отнася до креативния ѝ развой, при нея думите и мелодиите идват тъкмо в най-неочакваните моменти. Доста постоянно се случва музата да я връхлети, до момента в който е на път. " Вадя бележника или телефона и стартирам да пиша. Интересно е, тъй като писането на всяка ария носи собствен личен темперамент и процес на събитията. "
 Снимка 631847

И като стана дума за път, Симона признава, че е доста сложен музикален слушател, до момента в който кара, тъй като е съвсем невероятно нещо да ѝ влияе. Има обаче пет песни, които слуша всякога, до момента в който пътува: " Дилмано, дилберо " в осъществяване на Хор " Ваня Монева ", " Money Calling " на Raye, " Energy " на Бионсе, " Si Ti " на Рина и " Sold " на Лана Лубани.

Не крие и че честичко пее под душа. И напълно предстоящо, в множеството случаи това са национални песни. Не сме сюрпризирани, откакто националната музика участва толкова осезаемо в живота ѝ. " Бавните фолклорни песни ме успокояват, а най-вече ми работят тези, които съдържат в себе си повече орнаментика. "

Орнаментика не липсва и в последната ѝ ария, озаглавена " Счупено сърце ", която Mona издаде неотдавна след една година музикална пауза. Докато осъществя песента, тя минава през доста компликации в персонален проект. По време на процеса на основаване на " Счупено сърце " завършва четиригодишна връзка и открива леговище за страстите си точно в тази ария.

Само три седмици след излизането си сингълът към този момент се радва на страхотни триумфи. Заразителната ария се класира на осмо място в формалната еърплей ранглиста за българска музика България Топ 100 и на 19 място в Shazam България за последната седмица.
 Виктория Георгиева - от X Factor, през Евровизия до контракт с Warner Music
Виктория Георгиева - от X Factor, през Евровизия до контракт с Warner Music

Певицата за съдействието с една от най-големите музикални компании в света и за новата си ария " Lover`s Trial "

С какво се отличава  " Счупено сърце " от останалите ви песни?

" Счупено сърце " е план, който е при мен от ноември месец. Имахме забавни обстановки с видеото на песента. Реализацията беше малко по-трудна, тъй като се наложи да снимаме два видеоклипа. В последна сметка всичко се подреди съвършено. Песента за мен е друга, тъй като носи в себе си част от моята душа.

Имахте ли компликации при записите?

Докато записвахме песента, не изпитах никакви усложнения, тъй като избрах да работя с невероятни експерти. Искрен Тончев-Искрата е мега надарен и ми даваше страхотни насоки.
 Снимка 631846

В тази връзка какво е да се работи с човек като него и по какъв начин си разпределихте функциите?

Искрен се трансформира в мой доста непосредствен другар. Знам, че мога да разгадавам на него когато нуждая се. Професионализмът му ме накара да подходя с още повече обич в писането на песента. Двамата създадохме текста и музиката, а аранжиментът си е напълно негов. Радостна съм от този мой избор.

Имаше ли някоя забавна преживелица по време около парчето или клипа му?

Интересна сигуация имахме по време на фотосите на " Счупено сърце ". Момчето, което взе участие в клипа ми, Адриян, е танцьор. Аз знаех, че ще се фотографирам с него, само че в никакъв случай не го бях виждала. Запознахме се в деня на фотосите и незабавно трябваше да се залавяме на работа. Не се познавахме, само че това не попречи на снимачния развой. Имаше химия в актьорската игра сред двама ни и считам, че крайният резултат е превъзходен.

Какво следва оттук нататък за Mona?

Скоро следва да пусна първа дуетна ария, за което доста се вълнувам. Искам да не преставам да давам на хората това, от което имат потребност, а точно същинска музика, основана с доста обич и страст. В момента доста настойчиво работя върху нови части и нямам самообладание всички вие да ги чуете.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР