Едва ли за някого е тайна, че цените на горивата

...
Едва ли за някого е тайна, че цените на горивата
Коментари Харесай

Как използването спирачките води до по-голям разход на гориво?

Едва ли за някого е загадка, че цените на горивата сега са до небето и надали има някой, който да не желае да знае по какъв начин да спести малко гориво, а дружно с това и малко гориво. Автомобилни специалисти дават няколко съвета за това по какъв начин колата ни да гори по-малко с някои елементарни, само че ефикасни трикове.

Прекомерното потребление на спирачките може елементарно да докара до по-висок разход на гориво, като специалисти регистрират, че по този метод изразходеното гориво да се увеличи с до 60%. Агресивното и постоянно прекъсване също така въздейства отрицателно и върху спирачките и накладките. Вместо това, водачите могат да употребяват моторната спирачка и да понижат постепенно като просто сменят предавките надолу съгласно автомобила и пътя по който карат.

Още една техника, която може да спести до 40% гориво е по този начин нареченият „ хипермайлинг “. Тайната при нея се крие в едно просто предписание, а точно по-бавното каране. Вместо със 120км/ч, може да шофирате със 100км/ч, което ще понижи доста разхода на гориво, само че в това време няма да окаже доста въздействие на времето за пътешестване.

Експерти предлагат и деликатното потребление на педала на спирачката и газта. Те разкриват, че подобаващата предавка и промяната ѝ в вярното време може също да спести гориво. Правилното налягане на гумите и изключването на климатичната система също са неща които водят до по-добра спестовност. В мненията може да споделите техники, които вие употребявате, с цел да намалите сметката за гориво в края на месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР