Едва ли за 10 дни ще успеем да пречупим кривата

...
Едва ли за 10 дни ще успеем да пречупим кривата
Коментари Харесай

Д-р Мими Виткова: Играта на отваряне-затваряне носи повече вреди, отколкото ползи

" Едва ли за 10 дни ще успеем да пречупим кривата на болестта. Тази игра на отваряне и затваряне носи повече вреди, в сравнение с изгоди ". Това съобщи доктор Мими Виткова, някогашен министър на опазването на здравето, а в този момент ръководител на Асоциацията на лицензираните сдружения за непринудено здравно обезпечаване.
Според нея е доста по-трудно да се ограничи разпространяването на ковид, когато е оставена заболеваемостта да доближи пикови стойности, а по-полезно за здравето на хората и за стопанската система би било едно по-дълго затваряне.
 Д-р Мими Виткова: Отпускането на ограниченията ще ни изиграе неприятна смешка Д-р Мими Виткова: Отпускането на ограниченията ще ни изиграе неприятна смешка
„ Бързането с проектите за имунизация може да изиграе неприятна услуга в крайния резултат. Начинът, по който се сервира информацията, к...
" По-евтино ще излезе на обществото да платим обезщетение на затворените бизнеси, в сравнение с да се жертват човешки животи и да си играем на отваряне и затваряне ". Тя предвижда, че след изборите ще се стигне до нов локдаун.
Мими Виткова акцентира, че решението за отваряне на учебните заведения и заведенията от 1 март е било политическо и е било в миг, когато са нараствали стойностите на заразяване с Covid-19:
" Това не може да бъде правилно решение! ", безапелационна беше доктор Виткова и добави, че медицинските експерти " доста безшумно " предлагат действително нужните ограничения, с цел да не се опълчват на политическите решения.
Заместването на всички кревати с Covid кревати води до закъснение на лекуването на другата патология, счита тя.
 Мими Виткова: Мерките са боязливи, половинчати и непоследователни Мими Виткова: Мерките са боязливи, половинчати и непоследователни
У нас нещата не са по-различни от това, което се случва в останлите страни, единствено че ограниченията се разграничават много. Виждаме какъв брой боязливи...
" Никой не смее да каже, че нещата в опазването на здравето към този момент са отвън надзор ", съобщи някогашната министърка на опазването на здравето и добави, че е неточност и това, че не е било лимитирано придвижването на българите отвън страната:
" Какъв е този Занзибар в разгара на пандемията. Нима човешкият живот не значи нищо? Какво общество сме? ".
По думите на доктор Виткова не е вярно да се споделя, че хората почиват " с " ковид, откакто техните други болести са под надзор и те години наред живеят с тях, до момента в който не се заразят с Covid-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР