Едва ли това събитие би предизвикало значителен обществен отзвук, ако

...
Едва ли това събитие би предизвикало значителен обществен отзвук, ако
Коментари Харесай

Случва Се Нещо Гигантско, Но Лъжат И Крият! Защо Фбр Затвори На Пожар Слънчевата Обсерватория В Ню Мексико

Едва ли това събитие би провокирало забележителен публичен отзив, в случай че не бе отводът на федералните да пояснят за какво им е било належащо да изтеглят и отделят обсерваторията, написа Блиц.

В обществените мрежи започнаха стремително да се преглеждат разнообразни тайни теории – въпреки всичко протичащото се в Сакраменто припомня на серия от „ ДосиетатаХ “, в която основният воин – сътрудник Мълдър, изигран от Дейвид Духовни, се среща с представители на извънземна цивилизация в затворена от държавното управление обсерватория.

Тези отиващи прекомерно надалеч догатки въпреки всичко бяха опровергани от ФБР. От Бюрото обявиха, че не става дума за интервенция на пришълци от космоса. Това удостовери и шефът на обсерваторията Джеймс Макатир.

„ Телескопът не е засякъл никакви пришълци. Всички данни ще бъдат оповестени без да се крие нищо. Никакви секрети тук няма “, сподели той, представен от Ей Би Си.

Слънчева спецоперация

Междувременно, с изключение на самите чиновници на обсерваторията, бяха евакуирани и жителите на няколко ситуирани наоколо до обсерваторията къщи в град Сънспот, оповестяват американските медии.

„ Съобщиха ни, че сътрудниците на ФБР разполагат със заслужаваща доверие информация за опасност и ние би трябвало да напуснем “, сподели локален гражданин, представен от Си Ен Ен.

По думите на жителите на щата и представителите на локалните органи на реда, дейностите на ФБР припомнят деликатно планувана специфична интервенция. Шерифът на окръга твърди, че сътрудниците на ФБР изобщо не са уведомили за каквото и да е локалните служители на реда. „ Отказаха да ни кажат какво се случва. Каква е задачата им тук, никой нищо не споделя. Много бързо дойдоха и всичко беше обгърнато в загадка, само че с каква цел – никой нищо не споделя “, споделя шериф Бени Хаус пред районния вестник Alamogordo Daily News.

Към момента единственото публично изказване по този мотив е пост във Феййсбук на страницата на Асоциацията на университетите за астрономически проучвания (AURA), която ръководи обекта.

„ AURA поставя старания за разрешаване на въпроса със сигурността в обсерваторията National Solar на връх Сакраменто, щата Ню Йорк. Като мярка за нерешителност бе взето решение обектът краткотрайно да бъде затворен до изясняване на събитията. Всичките останали обекти работят в естествен режим “, се споделя в изказването, само че то по този начин и не разкрива събитията, довели до прекъсването на работата на обсерваторията.

Това известие провокира бурна реакция от страна на потребителите във Facebook и Инстаграм, които, с изключение на версиите за пришълци, разискват и теорията за угасването на Слънцето и даже за шпионаж от страна на други страни. Някои даже са на мнение, че повода е идването на планетата палач Нибиру.

В отговор представителите на AURA благодариха на всички за вниманието към ориста на обсерваторията и поканиха искащите да я посетят след възобновяването на работата ѝ. Точната дата на отварянето на оборудването към момента не е известна.
Tags: ОЩЕ ПРОРОЧЕСТВАМИСТЕРИИНЛОизвънземниКОНСПИРАЦИИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР