Едва ли тази сага с апартаментите някога ще свърши. Българските

...
Едва ли тази сага с апартаментите някога ще свърши. Българските
Коментари Харесай

Политолог: Сагата с апартаментите едва ли някога ще свърши

Едва ли тази сага с жилищата в миналото ще свърши. Българските политици в огромната си част имат такива жилища. Що се отнася до нападките на Валери Симеонов към Ангелкова, те не са нови, защото той си има остаряла омраза с нея и в този момент се възползва от случая да я злепостави. Това показа в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия политологът доцент доктор Стойчо Стойчев.

,,Целият административен хайлайф може да бъде набутан в така наречен "апартаментгейт ". Традиционно българите, когато влязат във властта, стартират да мислят по какъв начин да уредят жилищните си проблеми. В България е тематика табу да се приказва за жилища и за хора, които са в ръководството. Независимо дали въпросът е честен или не, хората гледат неприятно на това нещо'', изясни той и добави, че оставка на държавното управление в тази ситуация няма да реши нищо в това направление.

,,Тези, които упорстват за оставката на настоящето държавно управление, няма да създадат нищо. Те не желаят да вършат политика в България, а чисто и просто да се облагодетелстват с порочни схеми. Като цяло се въртим в ужасно обаян кръг. Решението ще пристигна тогава, когато си дадем действително визия за неговия корен'', добави Стойчев.

,,Това е публикувана процедура да се купуват жилища по подобен метод на данъчна основа, само че би трябвало да се прави разлика сред ръководещите, които закупуват тези парцели, и елементарните граждани'', показа по тематиката с "апартаментгейт " и другият политолог в студиото Петър Чолаков.

,,Оставките в тази ситуация не вземат решение безусловно нищо. Необходима е дълбока промяна на цялата политическа система'', уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР