Едва ли ще сбъркаме, ако посочим Мариан Вайда за най-значимата

...
Едва ли ще сбъркаме, ако посочим Мариан Вайда за най-значимата
Коментари Харесай

След раздялата с Джокович: Мариан Вайда започна работа със свой сънародник

Едва ли ще сбъркаме, в случай че посочим Мариан Вайда за най-значимата фигура в кариерата на Новак Джокович, откакто стартира работа с Ноле, когато той е към момента непълнолетен младеж и го трансформира в един от най-великите играчи въобще. Словакът е персонално назначен от фамилията на 20-кратния първенец от Шлема и се трансформира в един от най-близките хора на международния номер едно, като двамата развиват ужасно другарство и връзките им надалеч не се свеждат просто до взаимно съдействие.

На процедура Вайда вижда по какъв начин едно надарено момче се трансформира в извънредно сполучлив мъж и е бил част от екипа на сърбина през цялото време на неговата кариера. През предишния сезон обаче настъпи прочут раздор във връзката им, защото наставникът е бил изрично срещу присъединяване на балканеца в Олимпийските игри, само че тенисистът не го е послушал и това довежда до различия от професионален темперамент сред двамата.

Така експертът реши да потърси ново предизвикателство, оставяйки Джокович в сигурните ръце на Горан Иванишевич. Все отново Вайда признава, че постоянно ще остане непосредствен до някогашния с подопечен и ще му стиска палци на всеки един шампионат. Първата ракета на света пък предложения досегашния си треньор на специфична гала на финала в Белград и го награди със специфичен трофей за общия му принос през 15-те им години на работа.

Изглежда пък, че Вайда към този момент е намерил играч, на който да оказва помощ, съдейки по публикуваните през днешния ден фрагменти в обществените мрежи. Там може да се види по какъв начин наставникът е на корта дружно със своя съотечественик Алекс Молчан. 24-годишния състезател неотдавна направи своя дебют в топ 50 на международната класация и непрекъснато прогресира в международната ранглиста, тъй че изрично експертът има какво да доразвие в неговите качества, с цел да го трансформира в кандидат за класиране в решителните стадии на огромните съревнования.

Marian Vajda will be coaching Alex Molčan. Per my colleagues from Slovakia, he will probably be working alongside Karol Beck. More to come after the press conference tomorrow.
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР