Едва ли се замисляте, когато миете косата си, докато си

...
Едва ли се замисляте, когато миете косата си, докато си
Коментари Харесай

Ето кои грешки могат да доведат до косопад

Едва ли се замисляте, когато миете косата си, до момента в който си взимате душ. И какво има толкоз да се мисли – би трябвало да нанесете шампоан и след това да го изплакнете. А откакто изсушите и разрешете косата, вижда толкоз доста косми по гребена. Истината е, че причина за това може да бъде неправилното миене на косата. Ако не виждате друга причина за рухването на косата си, обърнете внимание на идващите неточности, които може би допускате, когато миете косата си.

При разнасяне на шампоана – натискате прекомерно мощно. Тези придвижвания би трябвало да са леки и масажни. Ако действате по-агресивно, може да нараните космените фоликули в техните корени и това да ги направи по-слаби. Може да счупите косъма без да допускате и това да докара до рухването на косата.

Ползването на шампоан – не би трябвало да е нито прекомерно постоянно, нито прекомерно рядко. Ако миете косата прекомерно постоянно с шампоан, това може да провокира раздразнение на скалпа, сухота и лющене. Това отслабва фоликула на косъма и косата може да стартира да пада. В другия случай – в случай че не употребявате шампоан, това води до струпване на нечистотия и непотребен себум, който още веднъж нервира скалпа и може да докара до косопад. Ето за какво би трябвало да намерите салдото, що се отнася до миенето на косата.

Шампоанът – е постоянно еднакъв. Косата има разнообразни потребности съгласно промяната на сезоните и други фактори, които ѝ въздействат. Ето за какво е хубаво да разнообразявате продуктите за грижа за косата. През летните месеци е добре да употребявате изглаждащ шампоан, с цел да бъде косата гладка и сияйна, а през зимата – хидратиращ, с цел да може да я предпазите от външното въздействие.

Ползването на изсъхнал шампоан – не би трябвало да е прекомерно постоянно. Сухият шампоан е огромно облекчение в всекидневието, тъй като в случай че нямате време да измиете косата си, можете да напръскате и тя става като преди малко изкъпана и изсушена. Опасността при него обаче по никакъв начин не е дребна, тъй като този артикул изсушава скалпа, отмива естественото омазняване на косата, а в това време не отстранява изцяло насъбрания себум, прахуляк или нечистотия. Това прави космените фоликули уязвими и може да докара до косопад.

Когато си вземате душ – не мокрите косата добре, а това е неточност. Много е значимо да намокрите косата хубаво, както и кожата на главата, преди да нанесете шампоан. Така той по-лесно ще се разнесе по косата и ще измия непотребните натрупвания. За да свърши шампоанът своята работа, би трябвало да се уверите, че косата е изцяло мокра преди да го нанесете.

Миенето на косата – продължава прекомерно малко време, което също е неверно. За да разнесете хубаво шампоана върху косата, са ви нужни най-малко 2-3 минути. Оставете го да подейства и да измие косата добре. Чак тогава го измийте също доста хубаво.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР