Едва ли някой се съмнява, че Манчестър Юнайтед притежава една

...
Едва ли някой се съмнява, че Манчестър Юнайтед притежава една
Коментари Харесай

В случай на война тренировъчната база на Манчестър Юнайтед ще се превърне в нива за картофи

Едва ли някой се съмнява, че Манчестър Юнайтед има една от най-модерните спортни бази в света. 14-те футболни стадиони, хотелът, ресторантът и всичко останало, включващо се в лагера, костват на управлението на клуба внушителните £60 млн. в интервала 1999-2002 година, когато земята е закупена, застроена и облагородена за задачите на футболния исполин. Но парите не са единственото изискване, с цел да може „ алените дяволи “ да се снабдят с това скъпоценно парче земя. Легендарният треньор на клуба сър Алекс Фъргюсън, описа една забавна история пред United Podcast за дните, когато е планувана инвестицията. Едно от изискванията на държавните управляващи е в условия на война игрищата да се трансфорат в равнища за картофи.

„ Лес Кершоу (бивш основен скаут на Манчестър Юнайтед) пристигна при мен един ден и ми сподели, че Shell продава земя в Карингтън. Мисля, че ставаше дума за 28 акра или нещо сходно, само че земята идваше с всякакви ограничавания, които не разбирам и до през днешния ден. Част от тях бяха, че в условия на война клубът ще бъде заставен да трансформира игрищата в равнища за картофи. Трябваше също по този начин един или два акра да бъдат непокътнати за развъждането на канадски гъски. Имаше и няколко мочурища, в които живеят полевки (вид гризач), които бяха неприкосновени “, споделя Съра.

Британците постоянно са били изключително чувствителни на тематика земя, тъй като територията на кралството е много лимитирана с оглед индустриалното развиване на страната след интервала на завоеванията. Подобни проблеми потвърждават недвусмислено това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР