Едва ли някой и в най-черните си кошмари е помислял,

...
Едва ли някой и в най-черните си кошмари е помислял,
Коментари Харесай

Футболът се завръща и дори вирусът не може да го спре

Едва ли някой и в най-черните си кошмари е помислял, че 10 седмици няма да се играе футбoл в нито една точка на Земята. Е, не беше тъкмо по този начин, тъй като лудият Лукашенко реши, че вирусът не е нищо изключително и в Беларус играят, та се късат. Оазиси в сушата бяха Никарагуа, Бурунди, Таджикистан, Тюркменистан, Тайван, само че те са повече екзотика, в сравнение с действителни футбoлни безредици, написа Жаклин Михайлов, Типстър efbet.

Очакванията, че футбoлът ще се завърне през април се разрушиха на пух и прахуляк. Достатъчно сигнали имаше, че футбoл няма да се играе даже до септември. Но не по този начин мислеха в Германия. Още на 10 април там дадоха дата за рестарт и я съблюдаваха единствено с една седмица забавяне. Немската Бундеслига освен започва сполучливо, тя зададе параметрите на бъдещето. Без аудитория, само че с задоволително пристрастеност на терена, която да прикове милиардна публика. Всички мачове от Бундеслигата могат да се гледат на директно в уеб страницата на efbet.com.

В интерес на точността би трябвало да се регистрира, че първи започнаха в Азия. Също с сходна храброст, корейците си сложиха начална дата и я съблюдаваха. За разлика от Китай, които отсрочват непрестанно и евентуално няма да стартират преди юли.

Рестарт е най-модерната дума тези дни. За България датата е 5 юни и няма подозрение, че ще гледаме мачове навръх този ден. Ще се доиграят седем кръга плюс мачовете за купата. Това е един доста стабилен календар, който ще ни държи нащрек 6 седмици. България обаче ще е по-скоро по средата на рестартиращите. Със завръщането на efbet лига се възобновява и играта „ Бонус 3 по 500 лв. “ след всеки кръг на лигата. Условията на играта може да прочетете тук.

Фарьорски острови потеглиха даже преди Германия. През тази седмица започнаха в Естония, където се беше изиграл единствено един повърхностен кръг при започване на март. Унгария към този момент е на старт, като по-същото време ще стартират и в Чехия. Държавите от вишеградската четворка очевидно съгласуват даже футбoлния си календар. На 29 май се завръща и полската Екстралига.

Около седмица остава до подновяването на сезона в Дания. Ще играят доста футбoл, тъй като имат желание да не редуцират нито един мач. В Израел всеки ден се организират контроли с елитни участници, само че началото е планувано за 30 май. И то ще се състои сигурно.

На Балканите сме изпреварени от Сърбия и Хърватска. И двете шампионати стартират със седмица преди нашето. Албания също уточни начална дата и тя е 3 юни. Турция, която е в десетката на най-вече инфектирани, също към този момент има дата за рестарт. Тя е в средата на юни. На 6 юни в играта се завръща и Гърция. Румъния оптимистично е показала 8 юни, само че евентуално ще има седмица или две забавяне.

Поглед към огромните шампионати, които приковават максимален интерес. Франция, Белгия и Холандия няма да играят най-малко още три месеца, затова ще стартират на чисто с ново състезание. Португалия обаче доста скоро ще е на картата, тъй като имат закрепена дата за първия си мач в края на май. Австрия също се завръща при започване на юни, което бе прекомерно огромна застраховка от тяхна страна. Бяха подготвени да стартират дружно с Германия. И огромните три шампионата в които са вперени погледите на цялата планета. Ла Лига в Испания ще започва на 20 юни, Италия до края на юни, а Англия може чак при започване на юли, въпреки и да имат вяра, че ще го сторят даже на 20 юни. Но най-малко не им минават мисли за прекратяване.

Каква е обстановката в Скандинавия, където имат разнообразни визии. Норвегия е фиксирала час за средата на юни, Финландия и Швеция отиват на Джулай морнинг или 1 юли. Русия, която е в най-тежко състояние все още въпреки всичко се надява да стартира на 21 юни, само че аз съм черноглед, че ще се оправят до тогава. Ситуацията в Украйна не е толкоз рискова, само че те си имат задоволително други грижи.

По-малките шампионати в Европа ще гледат от огромните и сигурно Малта, Словения, Словакия, Босна, Уелс, Черна гора, Латвия и Литва ще се появят през юни. Почти няма вести от Кипър и Швейцария, само че няма причина те да не стартират до 3 седмици, изключително Швейцария, която oбяви завършек на епидемията.

Интересно какво се случва и отвън Стария континент. Скоро ще се появят в програмата мачове от Бурунди, Бангладеш, Коста Рика. Вероятно Азия ще рестартира всеобщо футбoла през юни. Южна и Северна Америка обаче ще пасуват дълго, там и регламента за осъществяване на шампионати е подобаващ за дълги паузи. Като се удари дебелата линия ще се види, че ситуацията с футбoла е много по-добро от това при другите спортoве. Нито един различен групов спoрт няма вероятност да излезе на сцената преди септември. За тениса, леката атлетика, гимнастиката, автомобилизма също се обрисува нулев интервал. И най-после хубавата новина – най-късно до 20 дни ще имаме разполагаем към 50 футбoлни шампионати и лиги. А това значи, че футбoлната карантина е зад нас. Дано е вечно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР