Едва ли някога ще се роди друга като нея. Мадона

...
Едва ли някога ще се роди друга като нея. Мадона
Коментари Харесай

Мадона на 60 - неостаряващата кралица на поп културата

Едва ли в миналото ще се роди друга като нея.

Мадона е единствена, неповторима и неостаряваща, макар че през днешния ден навършва 60.

Певица, актриса, дизайнер, публицист на книги, деятел за правата на индивида, майка... Тя в никакъв случай не е признавала рамките и рестриктивните мерки.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА КРАЛИЦАТА МАДОНА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ - СНИМКИ

Всичко стартира с молитва



Всички познават Мадона като млада изпълнителка с провокативно държание на сцената. Най-често задавания въпрос сред музикалните продуценти, когато пристигна ария за нея е "А тя въобще ще може ли да я изпее? "

И тя избира освен да пее, само че и да танцува. Прави го толкоз скандално, че църквата я анатемосва. Песента "Like a Prayer " е изключителна за времето си: Мадона, облечена в алена рокля танцува на фона на госпъл хор, горящи кръстове и целува афро светец.

Всички съставни елементи на абсурда са налични.

Католическата общественост е възмутена. А Мадона към този момент е име, което няма да бъде забравено.

Всъщност, тя прави нещо, което киното ще си разреши години по-късно: да кани цветнокожи артисти за основни функции в Шекспирови екранизации, да вземем за пример.

Тя безусловно изпреварва с 30 години трендовете. Да я назовем пионер е малко.

С албума "Bedtime Stories " Мадона безусловно оформя съременните показа за еротика. Тя не измисля топлата вода, само че знае по какъв начин да подгрее всички. Като образен актьор тя избира икони като Мерилин Монро, Евита Перон, взима детайли от хипи и рейв културата, които включва във образната си еднаквост. И ги трансформира в мейнстрийм.



via GIPHY

Мадона си разрешава да конфронтира президента Рейгън, като му споделя да не се кара на неговите девойки (американските жени), които са решили да създадат аборт с песента "Papa don't preach ".

Интересен факт: манията по йогата, която стартира през 90-те години на предишния век идва от кралицата на попа. След като тя споделя, че се поддържа с йога, безусловно провокира взрив на студиата, които се отварят.

Мадона споделя, че се интересува от кабала - и мигновено тя става съвременна в целия свят.

Тя нееднократно получава унищожителни рецензии: че е слаба певица, че е слаба актриса, че е провинен за застоя в кариерата на Гай Ричи.

Зад гърба си Мадона има два брака: с Шон Пен, с който и през днешния ден са положителни другари и с английския режисьор.

В момента тя е отдадена майка 6 деца: 2 биологични и 4 осиновени.

Тъй като на сина й Дейвид е предричана блестяща кариера във футбола, тя се мести с цялото си семейство в Португалия, с цел да може момчето да тренира в школата на Бенфика.

Толкова могъща жена в света на шоубизнеса обаче няма по какъв начин да няма и врагове. Епична е враждата й с Елтън Джон, с който не пропущат случай да се захапят в общественото пространство.

Днес Мадона навършва 60, само че това е по-скоро факт, който е забавен за всички нас. Защото изпълнителката от дълго време е посочила, че живее отвън рамките и рестриктивните мерки, които са общоприети.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР