Едва ли новината от прокуратурата трябва да се коментира от

...
Едва ли новината от прокуратурата трябва да се коментира от
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Медийният ефект от разговорите на президента ще е огромен и няма да отшуми за дни или месеци

Едва ли новината от прокуратурата би трябвало да се разяснява от политолози. Мога да кажа, че СРС-та в България се употребяват против прохождащи политици, които не са добили рутина и не внимават какво приказват по телфона. Това не е запис на диалог на президента, а на шефа на Военновъздушни сили. За мен този диалог не е незначителен проблем. Тук приказваме за укриване на документи.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Румяна Коларова  Румяна Коларова Доц. доктор Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 година в София. Румяна Коларова е академични. Тя разяснява тематиката за следствието на прокуратурата против командира на Военноввъздушните сили ген. майор Цанко Стойков, по което са употребявани специфични разследващи средства. От държавното обвиняване оповестиха в особено прессъобщение, че в тези СРС-та има данни за закононарушение, осъществено от президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. При инспекция за назначението на Десислава Радева като пиар на Военновъздушни сили, когато Радев е бил пълководец, се оказало, че има укрити документи, прибавиха от прокуратурата. Престъплението не е осъществено от Радев в качеството му на държавен глава, само че като подобен той има имунитет. Това е и повода основният прокурор Иван Гешев да изиска през вчерашния ден пояснение дали може да бъде разследван президентът.

Прокуратурата разкри за какво желае имунитета на Румен Радев

"Медийният резултат от тези диалози на президента ще бъде голям. Той няма да отшуми за няколко дни или месеца. Това може да бъде доста съществено. Аферата "Уотъргейт " е тъкмо по същата тематика и знаме тя до какво докара в Съединени американски щати. Все отново не би трябвало да забравяме, че сме в България и тук нещата постоянно седят по-различен метод. Аз не мисля, че дейностите на основния прокурор са нелогични. Той не може да пусне цялата информация вкупом. Нормално е прокуратурата да пусне тези записи през днешния ден, тъй като през днешния ден бе деня на президента - той се регистрира за третата си годишнина. Не би трябвало да пропущаме, че в известието от прокуратурата бе написано, че разгласяват документите и аудиофайловете по отношение на покачвания медиен интерес. Не би трябвало да спекулираме по тематиката и би трябвало да изчакаме развиването по тематиката. Ние не сме адвокати и би трябвало да изчакаме идната стъпка. Иначе днешният доклад на президента беше почитивен. Пролича си, че има промяна на шефа на кбинета на президента. Днес той се държа, както прилича на един държавен глава и даде поръчка за втори мандат, което е обикновено ", съобщи още Коларова.

Румен Радев: Не съм песимист. Розовите очила обаче би трябвало да се смъкват

Гост по тематиката бе и политологът Стефан Георгиев. "Говорим за неща, за които нямаме задоволително обстоятелства и доказателства. В последните години имаше доста СРС-та, само че нищо съществено не последва. Информацията от прокуратурата се пуска по час на лъжичка. Конституционният съд би трябвало да излезе с тълкувания по член 103. Това може да стане и за три месеца, и за шест месеца. Все още не знаем какво ще последва ", разгласи той.

Иван Гешев: Има досъдебно произвеждане, обвързвано с президента
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР