Едва ли не сте чували за номера на китайката. Но

...
Едва ли не сте чували за номера на китайката. Но
Коментари Харесай

Номерът на унгарката

Едва ли не сте чували за " номера на китайката ". Но може би не знаете какво тъкмо съставлява той, въпреки мръсното ви подсъзнание да рисува примамливи картини даже в този чисто доста дневен следобеден час.
Не сте надалеч от истината - става дума за конторсия. А простичко казано конторсията е проява на еластичност. Или по нашенски - чупки в кръста. Разбира се, става и в други елементи на тялото, само че да не задълбаваме.
Като термин " номерът на китайката " става известен след Първата международна война - в цирковите и вариететните спектакли. Той обаче постоянно се е практикувал не тъкмо от китайки. Достатъчно е било човек да е еластичен - по-късно най-лесното нещо е да поиграе гримът.
В днешни дни наподобява номерът на китайката стигна до Европа. Негов занаятчия, естествено, е нашият министър председател - Бойко Борисов. Неговите чупки в кръста са именити, само че тази за Унгария заслужава някак по-голямо внимание. Много еластичен се оказа с този другояче величествен кръст министър председателят - хем поддържа Орбан, хем поддържа и Юнкер.
Разработваме тактика – в случай че един ден, в миналото, се стигне до тази глоба, какво да вършим. Думи на Борисов за вечността - какво ще вършим, в случай че вземе Европейският съвет да гласоподава за лишаване на правото на глас на Унгария. Всъщност, процедурата е следната - в този момент Европейският парламент желае Европейският съвет да признае, че има проблем с полезностите, които са основата на Европейския съвет. След такова самопризнание, следва Европейският съвет да даде упътвания на Унгария по какъв начин да се поправи. И в случай че не се поправи, тогава следва лишаване на правото на глас - при четири пети единодушие.
Сега не сме в последна фаза - до тогава има време. Достатъчно време, че сегашната властова настройка в България да не е същата и да няма потребност Борисов да дава такива аванти, с цел да е спокоен на властовия връх. Политика на лавирането с една цел - да пази спокойствите на стабилността. Това е то номерът на унгарката - постоянна еластичност в убеждаването, че в действителност гледаме гъвкава непоклатимост. Въпросът е, че най-после постоянно се стига до ъгъла - и там каква ще би трябвало да е чупката?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР