Едва ли на някого му е приятно да гледа тръшкащи

...
Едва ли на някого му е приятно да гледа тръшкащи
Коментари Харесай

Сезонът на настинките идва! Вижте как той да мине по-лесно за вашето дете


Едва ли на някого му е прелестно да гледа тръшкащи се деца пред лекарския кабинет, изключително в случай че те са неговите лични. Признайте си – та даже възрастните хора не обичат лекарите, какво остава за децата. Уви, визитите при персоналния доктор през този сезон са неизбежни. Но постоянно могат да бъдат олекотени и сведени до най-малък стрес както за детето, по този начин и за вас самите.

Имайте поради, че дребните деца настиват приблизително към 10 пъти годишно, т.е. към 5 пъти по-често от възрастните хора!

Нищо не би трябвало да бъде правено принудително!

Децата постоянно считат, че в лекарския кабинет ги чака нещо неприятно, без значение какъв брой благ може да е лекарят. За да избегнете инфарктните обстановки пред кабинета, най-добре е да предразположите детето - носете му играчки, пускайте му филмчета, говорете постепенно и умерено и се пробвайте (с помощта на лекаря) да му обясните обстановката.

Движението = имунитет

Не инцидентно децата в огромния град боледуват повече от тези в провинцията. По-голямата плътност на популацията подготвя и по-лесно предаване на вирусни инфекции. Движението също е решаващо - в по-малките градове децата тичат повече и играят пълноценно, което не може да се каже за огромния град, а имунитетът се построява от ранна детска възраст с физически интензивности. Положете старания да изградите по-здравословен метод на живот на детето - повече игра навън, както и банкет на храни и артикули, укрепващи имунната му система.

 дете болест грип iStock

Първи признаци на простуда? Без суматоха!

Наблегнете на своята майчина вътрешен глас – това е вашето дете и вие най-добре може да намерите самостоятелния си метод към него. Наблюдавайте го и се концентрирайте върху него, а не върху позвъняването на персоналния доктор още при първия симптом на простуда. Следете дали детето има разтревожен сън, дали е по-раздразнително от нормалното и отхвърля да приема храна и течности. Това нормално са първите признаци на болки в гърлото.

Дръжте най-важното на разположение

Има няколко медикамента, които наложително би трябвало да имате в аптечката. Какви да бъдат те зависи от спецификата на детето и неговите самостоятелни способи на боледуване.

Ако разчитате на лекарства без лекарско наставление, то вие сигурно би трябвало да внимавате и да сте уверени, че те са безвредни, ефикасни и, не на последно място, приятни на усет.

Именно такова е Исла Джуниър пастили за гърло за малчугани над 4 години. Те облекчават признаците при респираторни инфекции и проблеми с гърлото като болежка и дразнеща кашлица.

 дете болест грип Vedra International

Исла Джуниър са със сладостен усет на ягода, нямат изкуствени аромати и не съдържат захар и консерванти. Освен всичко, те щадят и зъбките на дребните пациенти. Пастилите съдържат дестилат от исландски лишей, витамин C, цинк и калциев пантотенат. При смученето им, те се разтварят и покриват лигавицата на устата и гърлото като еликсир, защитавайки я от сухия и нечист въздух и от в допълнение раздразнение.

Още за другия метод към децата можете да видите в изявлението с педиатъра доктор Найден Петров, който разкрива и своя същински специфичен метод при работата с дечица.



Д-р Найден Петров е приключил медицина в Медицинска академия София през 1997 година, по-късно до 2000 година е работил като педиатър и УНГ. От 2000 година е в Медицински институт на Министерство на вътрешните работи, където е специализирал УНГ заболявания и паралелно е работил като педиатър в неотложните звена. През 2004 година придобива компетентност УНГ.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР