Едва ли можеш да успокоиш хора, които са загубили детето

...
Едва ли можеш да успокоиш хора, които са загубили детето
Коментари Харесай

Иван Гешев: Не може да убиват децата ни по улиците /видео/

„ Едва ли можеш да успокоиш хора, които са изгубили детето си. Дори не желая да си мисля. Не мога да се слага в тяхното състояние. Аз съм тук, с цел да им кажа и им го споделих, че аз и прокуратурата ще създадем вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост и им го дадох обещание. Това, което ще кажа, споделих и на тях, е, че това към този момент просто не може да продължава по този метод. Държавата би трябвало да си свърши работата, прокуратурата е част от страната и ще направи всичко, с цел да може да има правдивост. Не единствено за злополуките, само че и за всевъзможни типове престъпност. Не може да убиват децата ни по улиците “, съобщи Иван Гешев пред публицисти в Шумен.

Главният прокурор се срещна с родителите на 22-годишно момиче, починало при злополука, провокирана от дрогиран водач.

Прокуратурата може да търпи всевъзможни рецензии, само че не и в този случай. Ако някой може да търпи рецензии, това са други институции. Прокуратурата ще обясни всички условия и подозрения по този случай, това дадох обещание на родителите “, добави основният прокурор.

Гешев разяснява и взаимните групи за следствия и разбор на избрани закононарушения сред прокуратурата, ДАНС и полицията.

„ Ще кажа, че в продължение на това, което си говорихме, през днешния ден в 18,00 часа съм поканен в градската библиотека на среща с жители на Шумен. Както виждате, имат съображение да се тормозят и да се опасяват от това, което се случва. Аз ще се видя с жители на Шумен в библиотеката на града. Този модел, който предлагаме, е работил сред 2013 и 2018 година и е прилаган сполучливо с Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Това не е някакъв модел, който предлагаме сега. Да, резултатите може би не са били идеални, само че в случай че закриха профилираната прокуратура, която беше действителен инструмент за битка с проведената престъпност, това е по-добре от това да не създадем нищо.

Тоест ние вършим организация в цялата страна за основаване на отдели за битка с проведената престъпност и въобще престъпността и призоваваме Министерство на вътрешните работи и ДАНС за взаимни дейности в полза на българските жители. А по какъв начин ще работи, дали ще работи, дали някои други институции ги интересуват ползите на българските жители, не мога да отговоря. Мога да кажа, че мен ме интересува ползата на българските жители и ще направя всичко допустимо и невероятно да има правдивост. Това повече не може да продължава “, добави Гешев.

Във връзка с следствието на злополуката Гешев сподели: „ Няма да споделям детайлности от следствието. Ще кажа единствено, че наблюдаващите прокурори са от Софийската градска прокуратура, следователят е от Националната следствена работа. Разследването е предоставено на Националната следствена работа и Софийската градска прокуратура. Не тъй като се колебая в сътрудниците от Шумен, аз не се колебая в сътрудниците от прокуратурата в Шумен. Те са изключителни експерти, само че с цел да няма каквито и да е подозрения за локални зависимости и проблеми, на срещата с изключение на мен бяха и административният началник на Софийската градска прокуратура, беше и апелативният прокурор на Варна и окръжният прокурор на Шумен “, заключи Гешев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР