Едва ли когато стане дума за дигитализацията на бизнеса мнозина

...
Едва ли когато стане дума за дигитализацията на бизнеса мнозина
Коментари Харесай

Дигитализацията и роботизацията променят облика и на хамалския бизнес

Едва ли когато стане дума за дигитализацията на бизнеса мнозина се замислят първо за хамалските услуги - един бранш, който обичайно се свързва с тежък физически труд. През последните години обаче той също се трансформира с бързи темпове под въздействието на интернет, електрическите транспортни средства, автоматизацията и други нови технологии. А с навлизането на самостоятелните коли и роботите в по-далечно бъдеще се чака измененията да са даже още по-значими. От екипа на българския уебсайт Hamalite.bg описват по какъв начин се развива браншът и кои нови трендове оказват най-голямо въздействие върху него.

Технологичният прогрес през последните години оказва все по-голямо въздействие върху хамалските услуги. Повечето от компаниите в този отрасъл към този момент имат уеб страници и фирмени профили в чат месинджърите, посредством които споделят със своите клиенти. Използват се съвременни транспортни средства и съоръжение, които разрешават на екипите в тази област да работят по-ефективно и безвредно.

Ролята на хамалските услуги се трансформира през годините. Докато в предишното, хамалите главно пренасяха тежки товари на къси дистанции, през днешния ден сериозните компании в бранша оферират доста по-широк набор от услуги, в това число пакетиране, разтоварване, монтаж и ремонт на мебели, превозване на боклуци и даже депозиране. Някои компании към този момент оферират " цялостен пакет " услуги, който включва всичко - от пакетиране и превозване, до разтоварване и нареждане на движимостите на новото място.

Една все по-значима наклонност в хамалските услуги включва потреблението на зелени технологии, измежду които електрически транспортни средства, за понижаване на въглеродните излъчвания. Някои компании редуцират и размера на опаковъчните материали и вкарват правила за тяхното преработване.

Макар и рядко да се замисляме за тях, хамалските услуги в действителност имат огромно влияние върху обществото. Те подкрепят успеваемостта и функционалността на общностите, като облекчават процеса на пренасяне и превозване на товари. В допълнение, играят значима роля при организирането на събития, изложения и изложби, където е належащо пренасяне на огромни количества съоръжение и материали. Затова и екологичният им отпечатък е сериозен, заради което от ден на ден компании от бранша вкарват практики за резистентност.

Очаква се хамалските услуги да се трансформират още повече под въздействие на новите технологии и изменящите се потребности на обществото. В някои страни по света към този момент се следи потреблението на роботи за улеснение на работата и съкращаване на тежкия физически труд. Очаква се тази технология да навлиза все по-широко в бранша през идващите години. Друга нова наклонност е потребление на изкуствен интелект (AI) за оптимизация на логистичните процеси и предложение на най-ефективните направления.

Внедряването на нови технологии и автоматизацията в региона на хамалските услуги с изключение на изгоди носят със себе си и евентуални проблеми. Някои представители на бранша чакат в бъдеще да се наложи нуждата от по-строги регулации за отбрана на служащите - както по повод безвредното потребление на съвременно съоръжение, по този начин и по повод отбраната на техните права като трудещи се.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР