Едва ли има столичанин, който да не е наясно с

...
Едва ли има столичанин, който да не е наясно с
Коментари Харесай

Симеон Славчев с остра позиция срещу СО заради скандалите около ул. „Граф Игнатиев“

Едва ли има столичанин, който да не е наясно с неприятното осъществяване на ремонтите на пътната инфраструктура в София. Когато обаче жителите реагираха на некачествения ремонт на ул. „ Граф Игнатиев ”, ръководещите от ГЕРБ, вместо да се извинят на софиянци, нарекоха справедливия цивилен митинг политическа офанзива и пиар. Това споделя в своя позиция общинският консултант в София Симеон Славчев и съпредседател на „ Политическа група 5 “.

Ето какво още написа в нея:

„ Политическа група 5 ” в Столичния общи съвет беше първата, която реагира на сигналите от жители и неправителствени организации. Направихме инспекция на обекта на ул. „ Граф Игнатиев ” и откакто се убедихме, че ремонтът който се прави е фалшив, поискахме отрасловият зам.-кмет Евгени Крусев неотложно да подаде оставка. След това наше гледище ръководещите започнаха да нападат и заплашват персонално членовете на „ Политическа група 5 “, а дейностите ни бяха наречени политически пиар.

Когато приказват за политически пиар ГЕРБ не помнят, че единствено преди три седмици кметът Фандъкова заведе до Виена публицисти, и то на разходи на общината, с цел да видят завода за изгаряне на боклуци, който тя желае да построи в София. Тук ще напомня, че решението, което ГЕРБ постановиха силово в Столичния общински съвет за построяването на цех за изгаряне на боклуци в центъра на София няма нито политически, нито публичен консенсус и единодушие. Плащането от джоба на данъкоплатеца на разноските за пътуването на публицисти до Виена (за да се оправдава договорката за завода за изгаряне на боклук) по разбиранията на ГЕРБ очевидно не е пиар. Но за мен, и имам вяра и за доста други жители на София, това освен е пиар на Фандъкова, който е заплатен от всеки един поданик в столицата, само че и безусловно неприемливо деяние. Може би по тази причина толкоз време кметът бави и не дава отговор на питането на „ Политическа група 5 “ какъв брой коства пътуването до Виена и кой заплати разноските на публицистите.

ГЕРБ би трябвало да премисли и политиката си на чуваемост, тъй като както към този момент три години не се одобряват предложенията на нас, от опозицията, по значими въпроси за града, по този начин и сега те не чуват гласа на хората, които не са съгласни да продължава порочният кръг на некачествените поправки. А всичко е доста просто -  когато става дума за обществени средства, не може да си играем на санкции за неприятно строителство – това не взема решение казуса и не е отговорно и дейно консумиране на парите на хората.

Отново приканвам ръководещите да поемат своята отговорност и неотложно да изискат оставката на зам.-кмета по превоза Евгени Крусев. Още повече, че Крусев и арх. Иво Панталеев, който направи плана за ул. „ Граф Игнатиев ” и площада пред църката „ Свети Седмочисленици “ си разрешиха надменно държание по отношение на столичани и цялостната обстановка с ремонтите на пътната инфраструктура сега. Арх. Панталеев даже се осмели да каже, че това което се прави на ул. „ Граф Игнатиев ” на него му харесва и не го интересува мнението на столичани, тъй като те били злобари... Ще напомня на самозабравилия се проектант, че неговият хонорар и възнаграждание се заплаща от джоба на всеки един софиянец и той освен би трябвало, само че е длъжен да се преценява с мнението им.

Не стопират и спекулациите, че повода за настояването на оставката на Крусев от „ Политическа група 5 “ е единствено поради ремонта на ул. ”Граф Игнатиев ”, който не бил приключил. Ние желаеме оставката кардинално, за изцяло несправяне с транспортните проблеми на София. Крусев имаше задоволително време и опция да покаже, че има качества да бъде зам.-кмет, само че вместо това той атакуваше всякога общинските съветници, които му казвахме къде бърка и по какъв начин съгласно нас и съгласно специалисти по превоз би трябвало да се реши даден проблем. Тези проблеми, неточности и неефективната работа на зам.-кмета Крусев се трупаха, а казусът с „ Граф Игнатиев ”  единствено преля чашата на търпението на столичани.

И още веднъж ще повторя, че в случай че кметът Йорданка Фандъкова не изиска оставката на Крусев и не го в профил неотложно, то тя ще би трябвало персонално да поеме отговорността за некачествените поправки в София и неефективното консумиране на обществените средства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР