Едва ли има по-откачено превозно средство от това – шест мотора

...
Едва ли има по-откачено превозно
средство от това – шест мотора
Коментари Харесай

Продават драгстер с шест мотора V8

Едва ли има по-откачено превозно средство от това – шест мотора V8 и шест колела! Максималната му скорост достига “само ” 483 км/ч, само че автомобилът привлича вниманието освен с това, а и с информацията че е препоръчан за продажба. Британската аукционна къща H&H Classic Cars се надява за колата да се дадат най-малко $750 000 на търгаа й, който ще се организира на 2 февруари.

Странната машина е наречена SnakePit и е дело на Джордж Барис, което е основател и на първия автентичен Батмобил. Това дава донякъде концепция за какво колата наподобява по този начин, както и за в действителност истинският й силов агрегат. Работата по основаването е отнела четири години, а вложените средства са от порядъка на 100 000 $, което напълно не е дребна сума поради това че става дума за 1975-а година.

Освен с шестте си мотора SnakePit шашка още и с четирите си задни задвижващи колела. Под предния похлупак, в действителност два са монтирани шест 5,8-литрови мотора V8 с оща мощ от над 2000 к.с!

При машина от този жанр обикновенно не се пита какъв брой харчи на 100 км път. И въпреки всичко – разходът на гориво е 9 до 10 литров. Е не на 100, а на километър. Едва ли има смисъл да го пресмятаме в общоприетите литри на 100 км, тъй като и надали няколко ги е изминала наведнъж.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР