Едва ли има нещо, което да символизира повече ерата на

...
Едва ли има нещо, което да символизира повече ерата на
Коментари Харесай

MINI-то на Пол Маккартни се продава

Едва ли има нещо, което да символизира повече ерата на свободната обич от Mini и Бийтълс. През 60-те дребното британско автомобилче обезпечи налична и стилна подвижност на елементарния човек, а музиката на бандата от Ливърпул даде на същия смисъл за битие и оптимизъм за бъдещето.

Ето за какво е същинска привилегия да открием композиция от тези два признака - минито на Пол Маккартни.

Запознайте се с Mini Cooper S DeVille, създадено през 1965 година и притежавано от музикалната легенда Пол Маккартни.

Макар че по днешните стандарти е напряко дребен, 1.3-литровият мотор на колата съумява да обезпечи задоволително неспокойствие зад кормилото, което се дължи и на извънредно ниското тегло. Агрегатът е смесен с 4-скоростна механична трансмисия и четири хидравлични дискови спирачки.

И в случай че някой се чуди какво значи обозначението " DeVille " в името, то най-просто може да бъде обяснено като " мощно модифицирана версия за един същински специфичен клиент ".

Бившият автомобил на Маккартни е доста надалеч от общоприетите версии, като разполага с куп поръчкови екстри както извън, по този начин и в интериора и под капака.

Историята на модела

Mini Cooper DeVille се появява за пръв път през 1964 година във кино лентата " Изстрел в мрака ", а след това е каран и от артиста и авто фанатик Стийв Макуийн. Уникалната трансформация се харесала извънредно доста на мениджъра на Бийтълс - Брайън Ъпстейн, който поръчал четири такива машини като подарък за всеки един от членовете на групата.

Три от колите били съединени от самостоятелния производител Radford, а една от тях била поверена на английската компания Hooper.

Припомняме, че при започване на декември 2017 година бе продадена друга кола от серията - тази, принадлежала на барабаниста на Бийтълс Ринго Стар. Неговото винено алено Mini мина под чукчето на Bonhams за малко над 100 000 паунда.

Колата на Маккартни

Автомобилът на фотосите е създаден от Radfort и е приключен в зелен цвят, чиято разцветка производителите назовават California Sage Green. Автомобилът е сниман във кино лентата " Magic Mystery Tour ", където се вижда по какъв начин Маккартни седи зад кормилото, а до него е бъдещата му брачна половинка Линда Ийстман.

Поръчковите екстри включват спомагателни фарове, люк Webasto, стопове от Aston Martin, електрически прозорци, дървен волан с три спици, първокласни седалки, подлакътник и доста декоративни детайли в интериора от висококачествена дървесина. Инструментите са създадени от английските специалисти Smiths, а джантите също са поръчково осъществяване.

След Бийтълс

След като Бийтълс се разпада, а музикантите стартират да преследват соло кариери, минито на Пол Маккартни е продадено и превозено в Съединени американски щати. През годините машината е била реставрирана, а моторът й е бил реновиран напълно.

Заедно с колата върви и дебела директория с документалната й история, както и доста фотоси на Маккартни с нея. А с цел да е сигурен купувачът, че автомобилът е същият, на фотосите се вижда и регистрационният номер - GGJ 382C.

Очаква се автомобилът да бъде продаден за по-висока стойност от този на Ринго Стар, което значи над 100 000 английски паунда. Търгът, проведен от Worldwide Auctioneers, ще се организира на 1 септември в Илинойс, Съединени американски щати. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР